В цей день, 11 жовтня 1908 року, Харків отримав нового губернатора, розповідає портал “Город Х”.

Тоді новим харківським очільником став військовий офіцер Митрофан Катеринич. Ввхідець із родини полтавських дворян, Катеринич тривалий час провів на військовій службі. З армії він пішов у відставку в чині штабс-ротмістра та присвятив себе роботі на державній службі. Працював у службі з виборів, потім у Міністерстві внутрішніх справ, а з 1906 по 1908 рік був віце-губернатором Полтавщини.

На посту губернатора Харкова Катеринич провів сім років — в 1915 році він був призначений сенатором. А через рік після його відставки, 11 жовтня 1916 року, в Харкові відбулась масова антивоєнна демонстрація студентів, яка завершилась вуличними безладами та зіткненнями з поліцією.

Нагадуємо, що сьогодні у Харкові відбудеться футбольний матч між збірними України та Литви, через який метро працюватиме на годину довше.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що через проведення футбольного матчу в Харкові тимчасово не працюватимуть станції метро “Спортивна” та “Метробудівників”.

Також "Знай.ua" інформував, що нещодавно на сайті Харківської міської ради з’явилась петиція з вимогою обладнати вся станції міського метрополітену туалетами.