Після того, як у Кернеса програли суд щодо перейменування проспекту Петра Григоренка на проспект маршала Жукова, активісти приступили до роботи.

Соцмережі облетіли кадри, на яких представники Нацкорпусу змінюють таблички з назвою проспекту Жукова назад на проспект Петра Григоренка.

Паралельно поруч з пам’ятником маршалу, якого багато хто називає "кривавим м’ясником", вони організували фотовиставку і влаштували показ фільму про те, що собою являє цей полководець, і чому його ім’ям категорично не можна називати проспект в одному з найбільших міст України.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Активісти за свої гроші виготовили 10 табличок, які зараз і закріплюють на будинках. Щоб зняти попередні, які комунальники вішали на висоті третього-четвертого поверху, необхідна спеціальна техніка. Тому на одному з будинків дві таблички: та, що нижче – проспект Петра Григоренка, а на висоті 13 метрів – табличка з ім’ям маршала Жукова.

Нагадаємо, 10 вересня Харківський окружний адміністративний суд скасував повернення проспекту Григоренка імені радянського маршала Жукова