Навколо ХарківПрайд вибухнув справжній скандал, і захід виявився під загрозою зриву.

У четвер, 5 вересня в Харкові відбулася погоджувальна рада, де обговорювали проведення кількох мирних зібрань 15 вересня 2019. Представництво міської ради вважає, що одночасне проведення кількох заходів з різним ідеологічним вектором (серед інших заявників — організації, що представляють ідеологію, яка не визнає рівності громадянських прав ЛГБТ) створює загрозу громадському порядку.

"Організація "Сфера" подали свою заявку на проведення ХарківПрайд 2019 ще 22 серпня, отже, наскільки нам відомо, наш захід був зареєстрований першим. Також зазначимо, що з п'яти представлених організацій три невідомих як нам, так і опитаних нами представникам ЗМІ — тобто не є групами, чия діяльність активно представлена в міському просторі", - написали на своїй сторінці у Facebook організатори маршу рівності ХарківПрайд.

English below ХарківПрайд НЕ скасовується. Зміна маршруту можлива Сьогодні відбулася погоджувальна рада при Харківська...

Geplaatst door Sphere, Women Association op Donderdag 5 september 2019

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Жодна з організацій, присутніх на зустрічі, не погодилася скасувати свій захід, через це погоджувальна рада ухвалила рішення передати справу в суд

Проведення маршу рівності в Харкові підтримала Національна поліція і особисто начальник Управління превентивної діяльності ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Бирбасов. Він підкреслив, що Україна впевнено обрала шлях до європейських цінностей і прав людини.

Також він розповів, що реальних підстав для заборони ХарківПрайда не існує, поліція готова забезпечувати правопорядок. Також він закликав сторони знайти компроміс в прокладанні маршруту.

"Зараз до Харкова прикута увага багатьох країн Європи і Америки. Листи в підтримку ХарьківПрайд на адресу харківського міського голови вже написали посольства і консульства США, Данії, Німеччини, Нідерландів, Великобританії, Канади та Швеції, а також представництва таких високопоставлених міжнародних організацій, як ООН, Amnesty International, Freedom House та NDI", - зазначили організатори ХарьківПрайд.

Нагадаємо, що харківський міський голова Геннадій Кернес планує звернутися в суд щодо обмежень планів організаторів маршу "ХарьковПрайд".

Як раніше повідомляв "Знай.іа" марш рівності “ХарьковПрайд” запланований на 9-15 вересня цього року і пройде він під гаслом “Харків для всіх, безпека для всіх”.