У домашнього кота, який живе на вул. Західній в Основ'янському районі Харкова виявили сказ.

Про це повідомляє портал "057.ua"

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За інформацією Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Харківській міськраді, тварина захворіла в кінці липня.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Як з'ясувалося, господарі звернулися до ветклініки, але за тиждень кіт помер.

Лабораторні дослідження підтвердили у тварини діагноз "сказ". Вона не був щеплена. Під час лікування вдома кіт вкусив господиню, після чого жінка звернулася за допомогою в лікарню №17.

Чудові новини!

Тепер Знай.uа став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Також з хворим котом контактував чоловік потерпілої.

Згідно з рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, з 8 серпня встановлений карантин у частині Основ'янського району, обмеженої пр. Гагаріна, Мерефянским шосе, вул. Південнопроектною, вул. Естакадної і залізничним полотном.

Зараз фахівці проводять заходи з ліквідації вогнища сказу.

Нагадаємо, що у Харкові зростає кількість постраждалих від нападів тварин.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", у селі Введенки Саратського району дворова собака захворіла на сказ.

Також портал "Знай.uа" писав, що біля кільця Дж.Вашингтона-Зелена 2 собаки напали на жінку з 9-ти місячним малюком на руках.