У Харкові більше сотні людей вийшли на акцію протесту під відновленим бюстом Жукова. Люди вимагають прибрати його.

Про це повідомляють на сторінці "Hromadske.UA" у Twitter.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Активісти кричали слова "Ні рекомунізації", "Маршалу смерті місце на цвинтарі історії", "Жуків кат, а не герой!".

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Біля бюста була також колона поліції, біля постаменту зібралися прихильники Жукова, які сперечалися з учасниками акції. Але, не дивлячись на це, мітинг пройшов спокійно.

За словами активістів, вони "не піддадуться впливу мера Харкова Геннадія Кернеса і його провокації проти націоналістично налаштованих харків'ян" і не будуть знову зносити пам'ятник, але свою позицію продовжать відстоювати.

Нагадаємо, що у Харкові міська влада відновила пам'ятник радянському маршалу Георгію Жукову. Цей бюст активісти знесли на початку червня під час з'їзду об'єднаної партії "Довіряй справам".

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", окружний адміністративний суд Харкова почав виробництво з повернення одного з харківських проспектів імені радянського маршала Жукова.

Також портал "Знай.uа" писав, що депутати Харківської міськради і облради Ігор Черняк і Дмитро Булах збираються через суд домогтися касувати рішення про повернення одному з проспектів Харкова імені радянського маршала Жукова.