Потерпілі попросили президента України забезпечити справедливий вирок для Олени Зайцевої та Геннадія Дронова - фігурантів ДТП 18 жовтня 2017 року у центрі Харкова, де на місці загинуло 5 осіб.

Про це повідомляє портал "Укрінформ"

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Президент України - гарант конституційних прав громадян, тому потерпілі звернулись до Володимира Зеленського з проханням забезпечити дотримання законності під час здійснення кримінального провадження в цій справі", - розповіла представниця потерпілих Лариса Матвеєва.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

За її словами, з боку захисту потерпілих ініціюватиметься розслідування щодо експертів Харківського обласного бюро судово-медичних експертиз, які не підтвердили та не спростували наркотичне сп'яніння Зайцевої через те, що отримали недостатньо біологічних зразків від неї.

"Хоча даних, насправді, було достатньо - опіати в сечі, огляд наркологом Федірко, "звужені зіниці", "хитка хода". Що й підтвердив київський експерт Сергій Шум. Ми маємо свідоцтво лікаря-нарколога Федірко, яка в суді заявила, що діяла за вказівкою слідчого Волкова, і саме він наказав не брати додатково біологічні зразки у Зайцевої, що й призвело до неповноцінного аналізу", - додала Матвеєва.

Нагадаємо, що адвокат фігуранта по справі жахливої аварії в Харкові на Сумській, Сергій Перепелиця зміг домогтися від суду поновлення справи проти експертів Харківського обласного бюро судово-медичних експертиз імені Бокаріуса.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", у скандальній справі Олени Зайцевої, яка збила на смерть людей на пішохідному переході, з'явилися нові обставини.

Також портал "Знай.ua" писав, що захист Олени Зайцевої вимагає в апеляції скасувати вирок суду або замінити на умовний термін.