Для всіх наших читачів, які з особливою увагою ставляться до своїх платіж за комунальні послуги, є дуже важливі новини. Потрібно знати, що з 1 травня в Україні перерахують субсидії всім одержувачам.

І ще один факт – перерахунок буде автоматичним, а кількість сімей, які отримують наразі державну допомогу, значно скоротиться.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Міністерства соціальної політики України.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Повідомляється, що субсидії втратять ті українці, доходи яких дозволяють витрачати на комуналку без урахування опалення близько 20% свого доходу.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати
Показати ще

Тобто якщо в опалювальний сезон (вартість опалення займає до 80% у витратах за комуналку) грошей не вистачає, але влітку є можливість платити за комуналку самостійно, субсидію на сезон, що не опалюється, скасують.

Крім того, без допомоги залишаться українці, які накопичили борги за комуналку, купили на суму від 50 тис. грн, отримали у власність житло.

Оформлення субсидій, скріншот: YouTube
Оформлення субсидій, скріншот: YouTube

За законом субсидія не продовжується, якщо є борг розміром від 680 грн., а період прострочення платежів становить від трьох місяців. Субсидію з травня призначать аж до квітня 2024 року. Розмір допомоги знову перерахують під час наступного опалювального сезону.

В Україні призначенням та адміністрацією субсидій займається Пенсійний фонд. Допомогу на оплату комуналки українцям виплачують на банківські картки, доставляють "Укрпоштою".

Укрпошта, скріншот: YouTube
Укрпошта, скріншот: YouTube

За правилами субсидія призначається на той обсяг комунальних послуг, передбачений нормативами споживання. Якщо ж сім'я економить і витрачає менше комунальних послуг, то частину коштів із субсидії вона має право залишити собі та витратити на власний розсуд. Важлива умова: комуналку має бути сплачено вчасно та в повному обсязі.

Нагадаємо, до 16 гривень за кубометр: українцям можуть двічі підняти тарифи на газ.

Раніше повідомлялося, Укрпошта розширює горизонти новими сервісами, а українці просять налагодити найпростіше.

Також, не вистачить навіть на пляшку пісного: хто з пенсіонерів приречений на 100 гривень "надбавки" у 2023 році.