На тлі майбутніх підвищень тарифів на воду та електроенергію не виключається і подорожчання газу для населення. Як можуть змінитися ціни, розповів експерт із комунальних питань Олег Попенко, пише "24 канал".

Олег Попенко вважає, що тарифи на блакитне паливо можуть також підняти, особливо з огляду на складну фінансову ситуацію у "Нафтогазі". За деякими оцінками, компанія потребує бюджету від 200 до 300 мільйонів, тому експерт припускає, що "Нафтогаз" може ініціювати підвищення тарифів для населення.

Газова плита. Фото: скріншот youtube
Газова плита. Фото: скріншот youtube

Водночас Олег Попенко наголошує, що ймовірність підвищення тарифів на газ в Україні знижує падіння ціни блакитного палива в ЄС та на лондонській біржі. Водночас Україна веде власний видобуток. Він вважає, що якщо підвищення й буде, то відбудеться у два етапи — спочатку до 11-12 гривень за куб, а згодом до 16 гривень за куб.

Платіжки за газ, скріншот YouTube
Платіжки за газ, скріншот YouTube

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок
Показати ще

"Але ми можемо очікувати на підняття тарифів на газ у середньому десь до 11 – 12 гривень. Наскільки я знаю, розглядається кілька варіантів підняття вартості газу: перший етап – 11 – 12 гривень, другий – до вартості 16 гривень", - зазначив експерт.

Раніше портал Знай повідомляв, на 25-30%: в Україні можуть суттєво підвищити ціни на електроенергію, але споживачі їх "не потягнуть ".

Також наш портал інформував, разом із опалювальним сезоном підуть субсидії: як не втратити допомогу, і що потрібно встигнути до 1 травня.

Крім того, ми писали, 5-7 гривень за кіловат: українцям показали нові тарифи на світ, за яких держава може вступити до ЄС.