Не так давно в Україні прийняли закон про обмеження поширення пластикових пакетів. У зв'язку з цим у виданні "Слово і Діло" вирішили згадати про подібний досвід інших європейських країн.

Країни ЄС вже давно працюють над законодавчою базою з метою стимулювати населення відмовитися від пластику. В результаті деякі держави частково або повністю заборонили пластикові пакети і ввели додаткову плату для внутрішніх виробників та імпортерів.

У більшості Штатів Австралії заборонено поширення пластикових пакетів. Штраф за порушення заборони становить 4,6 тисяч доларів. У Чилі також не можна продавати і виготовляти пакети. Штраф становить 330 доларів.

У Бангладеші покарання за виготовлення пластикових пакетів передбачає позбавлення волі на строк до 10 років. Аналогічне покарання встановлено в Ботсвані, Кенії і Танзанії.

У Чехії пластикові пакети дозволені лише як упаковка для хліба, овочів і фруктів. Такі продавці зобов'язані платити податок у розмірі 230 євро за тонну реалізованих пакетів.

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

У Греції встановлено екологічний податок у розмірі 0,9 євро за кожен реалізований пакет. У Швеції аналогічний податок - від 0,03 до 0,66 євро за пакет.

У Франції також діє заборона на поширення пластикових пакетів, але немає заборони за його порушення.

В Італії за порушення заборони на поширення і використання пластикових пакетів передбачений штраф у розмірі 500 євро.

У Бельгії заборонено використання і поширення пластикових пакетів товщиною до 0,015 мм.

У Молдові також діє заборона на поширення пластикових пакетів. За порушення передбачений штраф у розмірі 700 доларів. Це не стосується пакетів товщиною до 0,015 мм.

Заборона на пластикові пакети в ЄС, Інфографіка: www.slovoidilo.ua
Заборона на пластикові пакети в ЄС, Інфографіка: www.slovoidilo.ua
заборона на пластикові пакети в ЄС, Інфографік: www.slovoidilo.ua

Нагадаємо, що пакет з пакетами зменшуватиметься: українцям показали реальну загрозу Кульків із пластику

Як повідомляв портал "Знай.uа", нові ціни на головні продукти: українцям показали список, з яким ходити в магазин стане приємніше

Також, "Знай.uа" писав, що нардепи заявили про офіційну легалізацію медичного канабісу в Україні: дозволи, терміни та умови вирощування