Депутати прийняли законопроект про підвищення прожиткового мінімуму. Про це повідомили на порталі Верховної Ради.

Депутати Верховної Ради прийняли законопроект, згідно з яким прожитковий мінімум в Україні буде прив'язаний до рівня середньої заробітної плати. За прийняття закону проголосували 253 народних депутати.

Згідно з даним законопроектом, прожитковий мінімум повинен встановлюватися в процентному співвідношенні до середньомісячної зарплати в Україні перед роком формування держбюджету на наступний рік. Крім цього буде враховуватися прогнозний рівень інфляції поточного року.

Варто відзначити, що середня зарплата в Україні, в квітні становила 13 543 гривні. При цьому прожитковий мінімум з початку року до кінця червня становить 2 189 гривень для працездатної особи.

Згідно зі змінами, які пропонує внести законопроект, прожитковий мінімум і має становити 5 417 гривень.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Інфоргафік 24 каналу: Telegram віха (Харків)
Інфоргафік 24 каналу: Telegram віха (Харків)
Інфоргафік 24 каналу: Telegram віха (Харків)

Нагадаємо, що дітям до 14 років заборонять продаж будь-яких ліків-Верховна Рада проголосувала "за"

Як повідомляв портал "Знай.uа", знову підвищення, але не те: українців відправлятимуть на пенсію в 61

Також, "Знай.uа" писав, що нардепи заявили про офіційну легалізацію медичного канабісу в Україні: дозволи, терміни та умови вирощування