Минулої п'ятниці, 14 травня, Кабмін встановив в Україні граничні торговельні націнки на пальне, які можно впроваджувати у період карантину.

Як пояснили у Міністерстві економічного розвитку, такою стала відповідь держави на необґгрунтоване здорожчання пального в роздрібних мережах. "Уряд за здорову і прозору конкуренцію на ринку. Але в той же час уряд повинен захистити простих споживачів, які і так постраждали від вимушених карантинних обмежень. Граничний розмір торговельної надбавки унеможливить маніпуляцію цінами, стабілізує ринок роздрібної торгівлі пальним і введе прозорий механізм ціноутворення", - заявили у пресслужбі.

Так, тепер гранична торговельна надбавка на 1 літр бензину не має перевищувати 5 гривень (з урахуванням ПДВ), максимум 7 гривень (з ПДВ) - на 1 літр дизеля. Надбавку нараховують до середньої вартості пального, яку визначають на підставі даних міжнародного інформаційного агентства Platts CIF NWE за останній місяць з урахуванням акцизу і податку на додану вартість.

За цими розрахунками, в травні середня ціна бензину повинна скласти 30,22 грн за літр, дизельного пального – 27,89 грн за літр.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Раніше повідомляли, штраф за розбиту дорогу: українці запропонували копам стежити за рівним асфальтом.

Як повідомляв Знай.uа, у Києві хвостатого злодюжку засікли на місці злочину - "Ось куди бензин подівся!".

Знай.uа писав, ціни на бензин підвищили, а дороги не ремонтують: українці підрахували, скільки має коштувати паливо.