У будівлі Харківської міської ради висить символіка Леніна. Про це розповіли в репортажі "Факти" на телеканалі ICTV.

У Харкові активісти помітили зображення ордена Леніна в будівлі міської ради. В даний момент ситуацію розслідують поліцейські.

У лютому співзасновник організації декомунізації України зняв зображення ордена Леніна зі стіни в будівлі міської ради Харкова і викликав поліцію. Однак правоохоронці відмовилися відривати справу і обвили активіста в порушенні закону аргументуючи це тим, що такі роботи повинні проводити працівники міської ради.

Після цього співробітники міської ради повісили зображення ордена Леніна назад на стіну.

У Харкові відмовляються знімати зображення Леніна, кадр з репортажу ICTV: YouTube
У Харкові відмовляються знімати зображення Леніна, кадр з репортажу ICTV: YouTube
у Харкові відмовляються знімати зображення Леніна, кадр з репортажу ICTV: YouTube

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

У квітні активіст звернувся з даного питання на гарячу лінію уряду. Після цього поліцейські почали перевірку законності дій харківських чиновників.

В Українському інституті національної пам'яті прокоментували ситуацію і повідомили, що орден Леніна необхідно зняти і здати в музей.

У той же час чиновники Харківської міськради відмовляються знімати орден зі стіни і готові відстоювати свою позицію в суді.

Нагадаємо, що Кличко розповів, коли киян пустять до померлих родичів

Як повідомляв портал "Знай.uа", Оксана Гайсинська показала перший Великдень без Кернеса: "Будь щасливий"

Також, "Знай.uа" писав, що Садовий показав синові, куди подіти яйця на Великдень: "Крутий дядько!"