Скандальний пам'ятник Радянському маршалу Георгію Жукову залишиться в Харкові. Відповідну обіцянку озвучив в ефірі програми" Право на владу "на телеканалі" 1+1 " Ігор Терехов, виконуючий обов'язки мера міста.

За його словами, міськрада не має наміру зносити монумент, присвячений маршалу СРСР. Чиновник вважає, що харків'яни зобов'язані Жукову перемогою у Другій світовій війні, і не дозволять прибрати згадку його імені з вулиць міста. Те ж саме справедливо і для проспекту імені маршала Жукова

"У Харкові стоїть пам'ятник маршалу Жукову. Харків'яни розуміють, що завдяки цій людині була здобута перемога. Є спроби говорити, що він причетний до певних речей, що його потрібно теж декомунізувати. Але історія дасть свою оцінку. Він стояв, стоїть і буде стояти", - пообіцяв Терехов.

Зазначимо, що раніше неодноразово робилися спроби знести пам'ятник радянському військовому, а перейменування проспекту затягнулося через пов'язані з ним скандали і суди.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Нагадаємо, що Терехов роздає харків'янам паски замість гречки перед виборами.

Як повідомляв портал "Знай.иа", соратник Зеленського Кучер відмовився від крісла Кернеса в Харкові

Також, "Знай.иа" писав, що Марцінків шукає головну красуню Франківська перед Великоднем: жінки, показуйте паски