Під Харковом у лісі виявили сховище зброї та вибухівки, яке влаштували учасники терористичної організації "ЛНР".

Про це розповів керівник пресцентру Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула на своїй сторінці у Фейсбуці.

За його відомостями, силовики виявили на Харківщині схрон з бойовими засобами ураження, в тому числі реактивними штурмовими гранатами РШГ-1 виробництва Російської Федерації. Це вдалося завдяки затриманню бойовика ЛНР, якого затримали напередодні.

джерело: СБУ
джерело: СБУ

"Співробітники спецслужби під час проведення подальших слідчо-оперативних дій виявили у бойовика замітки з GPS-координатами, які вказували на місце в лісі недалеко від Харкова. За результатами пошукових заходів виявлено схованку з щільно упакованими військовими засобами ураження російського виробництва"— - зазначив Абдула.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

джерело: СБУ
джерело: СБУ

Зі схованки було вилучено: 10 гранат (РШГ-1, РПГ-22, РПГ-26); 2 протипіхотні міни МОН-50; 30 гранат Ф-1 та РГД-5, 20 запалів до ручних гранат; майже 6 кг пластичної вибухівки; 6 електродетонаторів; 2 запальні трубки; десятки метрів детонуючого та вогнепровідного шнурів; електропровід та елементи живлення; понад 2200 набоїв калібру 5,45 та 7,62 мм.

джерело: СБУ
джерело: СБУ

За попередніми висновками, схованку влаштували бойовики ЛНР для здійснення терактів на підконтрольній українській стороні території.

У рамках кримінального провадження за ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України тривають слідчо-оперативні дії щодо встановлення осіб, причетних до організації злочину.

джерело: СБУ
джерело: СБУ

Зазначимо, що в Харківській області контррозвідка СБУ затримала бойовика "ЛНР". Українець за власним бажанням розпочав співпрацю з російськими бойовиками, які окупували частину Донбасу. У складі незаконного збройного формування чоловік брав активну участь у бойових діях проти підрозділів ЗСУ.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Харкові скрутили шпигуна Путіна: "винюхував" секретні дані і зливав ворогу

Як повідомляє портал «Знай.иа» У Харкові схопили шпигуна Путіна з секретними документами

Також «Знай.иа " писав, що У Харкові схопили шпигуна Путіна-продав Україну за жалюгідну купку Російських рублів