Під Харковом закрили кримінальне провадження проти подільника ЛНР, який допомагав націоналізувати квартири переселенців.

Про це стало відомо з постанови Дергачівського районного суду Харківської області, пише Depo.Харків.

Повідомляється, що обвинувачений від жителя Луганська отримав пропозицію купити поштові марки АТ "Укрпошта" і передати їх для потреб терористичної організації "ЛНР". Представники "ЛНР " здійснюють "націоналізацію" нерухомого майна українців, які були змушені виїхати з непідконтрольної території Луганської області. Обвинуваченому пообіцяли винагороду в 200 доларів за переправлення марок.

У червні минулого року обвинувачений замовив 13 аркушів формату A4, на кожному з яких друкарським способом нанесено по 99 знаків поштової оплати АТ "Укрпошта", з метою їх подальшої передачі представникам "судової адміністрації" в ЛНР.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Через місяць у Харкові чоловік отримав замовлені марки в одному з відділень "Нової Пошти". 16 липня 2020 року обвинувачений домовився з жителем Луганська про зустріч у Бєлгороді для передачі цих марок. Наступного дня обвинувачений вирушив на автобусі до кордону з Росією в пункт пропуску "Гоптівка".

Чоловіка затримали на митному посту правоохоронці. Експертиза показала, що марки підроблені. Обвинувачений 20 жовтня 2020 року сам звернувся до слідчого СБУ із заявою про злочин. Таким чином, чоловік став співпрацювати зі слідством.

"У судовому засіданні адвокат обвинуваченого заявив клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності та припинення кримінального провадження. Прокурор підтримав це клопотання. Сам обвинувачений свою провину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 110-2 КК України, в судовому засіданні визнав повністю, підтримав заявлене прокурором клопотання, просив звільнити його від кримінальної відповідальності",- йдеться в повідомленні.

Вивчивши матеріали, суд постановив звільнити чоловіка від кримінальної відповідальності, а кримінальне провадження закрити.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Харкові скрутили шпигуна Путіна: "винюхував" секретні дані і зливав ворогу

Як повідомляє портал «Знай.иа» У Харкові схопили шпигуна Путіна з секретними документами

Також «Знай.иа " писав, що У Харкові схопили шпигуна Путіна-продав Україну за жалюгідну купку Російських рублів