У Дніпрі на житловому масиві Червоний Камінь 15-річна школярка врятувала свою подругу, яка провалилася під лід.

Історію розповіла мама героїні Галина, передає "Наше місто".

За словами жінки, її дочка Карина після школи зустріла подругу, яка жила неподалік. Дівчатка вирішили піти на кар'єр, який знаходиться прямо посеред мікрорайону. Обидві встали на лід, Карині здалося, що лід тріщить і вона відмовилася йти далі. Подруга школярки засміялася і пішла далі. В цей час Карина залишилася чекати подругу на березі.

"Дівчатка вирішили піти на кар'єр, який розташований прямо посеред мікрорайону. Обидві встали на лід. Карина сказала яні, що їй страшно, і вона далі не піде. До того ж відчуває, що це погано закінчиться. Їй здалося, що лід тріщить. Яна тільки посміялася і пішла далі. Карина залишилася чекати на березі",- розповідає Галина.

Дівчинка підійшла до невеликої ополонки, яку вирубали в льоду "моржі". Зверху вже утворилася тонка скоринка льоду. І подруга почала її збивати ногою. Під вагою дівчинки лід, природно, тріснув, і підліток провалилася однією ногою в воду. На щастя, вона змогла швидко вискочити наверх.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

Зима, крига, мороз - фото Знай.ua
Зима, крига, мороз - фото Знай.ua

Але цієї небезпечної "пригоди" їй здалося мало. Подруга Карини не пішла відразу на берег, а продовжила оббивати лід у ополонці іншою ногою. І провалилася знову, цього разу повністю.

"Я стояла на березі і на пару секунд відвела погляд від Яни. І тут же почула, як вона кличе на допомогу. Повернулася, а подруга вже по пояс в ополонці чіпляється руками за лід. Вона намагалася вибратися сама, але не могла",- каже Карина.

15-річна школярка зрозуміла, що шукати допомоги у неї немає часу, до того ж поруч не було дорослих, тільки старенький дідусь рибалив вдалині. Тому Карина прийняла рішення рятувати подружку самостійно.

"Яна злякалася і стала хапатися за мене. Але я розуміла, що вона важче, тому могла потягнути мене в воду. Тому я схопила її так, щоб вона не могла мене дістати руками, і різко смикнула з води. Яна опинилася на льоду",- згадує Карина.

Одяг подруги була наскрізь мокрою, а до дому йти близько 20 хвилин. Карина віддала замерзлій подрузі свій верхній одяг і дівчатка побігли додому. Поки йшли, весь одяг подруги обмерз, але вона не звертала на це уваги, тільки твердила Карині: "Спасибі, ти врятувала мені життя. Потрібно було тебе послухати".

Ця пригода стала величезним стресом для обох. Коли розповідали мамі Яни про подію, нервово сміялися. Карина повернулася додому близько шостої вечора, відразу лягла спати і прокинулася тільки вранці наступного дня.

Як розповіла мама Карини, її дочка ніколи стільки не спала і вона відразу зрозуміла, що дитина пережила сильне нервове потрясіння і її краще не чіпати.

Дівчинка не вважає свій вчинок героїчним, адже вона не могла вчинити інакше.

джерело: "Наше місто"
джерело: "Наше місто"

"Я не вважаю свій вчинок героїчним. Просто я розуміла, що поки буду шукати підмогу, Яна може замерзнути і потонути. А що б ви зробили на моєму місці?",- сказала Карина.

Згадуючи цю історію, на очі Галини щоразу навертаються сльози. Жінка розуміє, що її дочка врятувала подрузі життя, але вони обидві могли загинути.

"Через дурний і самовпевнений вчинок однієї могли загинути обидві. Коли Карина рятувала Яну, вона думала тільки про неї. Я розумію, що врятувати людину – благородна справа, але я досі в жаху. Сподіваюся, що ця історія стане уроком всім батькам і дітям",- сказала Галина.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Киянка ледь не загинула через любов до собаки- " кинулася на допомогу"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Дніпро мало не став могилою для компанії киян, розваги ціною життя: "Забирай дитину і трос давай!"

Також «Знай.иа " писав, що Троє дорослих з дитиною провалилися під лід: "ще 7 хвилин і могли загинути"