Під Харковом пенсіонер експлуатував на примусовій праці бездомних. Чоловік поселив їх приватному будинку і змушував безкоштовно працювати.

Про це повідомляє пресслужба поліції Харківської області.

62-річний чоловік орендував будинок з селі Чернеччина під Харковом, далі підшукав бездомних і поселив їх на території домоволодіння, де залучав їх до примусової праці. Пенсіонер застосовував до них психологічне і фізичне насильство.

"Бранці" були залучені до будівельних та інших господарських робіт, зокрема до незаконної вирубки лісу на території Богодухівського району Харківської області.

Сам пенсіонер виконував функції охоронця. Він стежив за дотриманням порядку, розподіляв між працівниками обов'язки з прибирання, приготування їжі та іншої побутової роботи.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

фото: Національна поліція
фото: Національна поліція

3 березня правоохоронці в ході обшуку за місцем проживання підозрюваного виявили сім осіб, яких залучали до примусової праці. Робітники жили в антисанітарійних умовах і не отримували заробітну плату. Серед них було п'ятеро чоловіків і дві жінки.

"Слідчі вилучили чорнові записи про отримані зловмисником доходи за експлуатацію осіб, чорнові записи виходу осіб на роботу та облікові документи боргових зобов'язань, паспорти громадян України, трудові та медичні книжки, інші копії документів, що засвідчують особи",- розповіли в поліції.

фото: Національна поліція
фото: Національна поліція

Постраждалим надали допомогу і помістили в Харківський міський центр реінтеграції бездомних.

На даний час вирішується питання про повідомлення 62-річному чоловіку про підозру у вчиненні злочину. Йому загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування триває.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У МВС показали, як не потрапити в пастку торговців людьми: "Все в зоні ризику"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Українка три роки тримала чоловіка в сараї і годувала помиями: "Конотопська відьма"

Також «Знай.иа " писав, що Тернополяни вирвалися з рабства і розкрили жорстоку правду, волосся дибки: "ґвалтували і годували гірше тварин"