Данило Дідик став однією з жертв теракту в Харкові 22 лютого 2015 року.

В інтерв'ю медіапроекту "Накипіло" батько загиблого школяра Андрій Дідик розповів, чому син пішов на мітинг, хто підтримав їх сім'ю та інших поранених, а також кого він звинувачує в трагедії, що сталася.

Як розповів Андрій Дідик того дня він не знав, що в місті запланований мітинг. Даня з сім'єю повинен був поїхати за продуктами, але в підсумку хлопчик сам взяв список і купив все необхідне, а після втік на зустріч з другом.

За словами Андрія, Даня розповідав батькам про свою участь у подібних заходах вже після того як вони пройшли - адже розумів, як мама і тато переживають за нього.

"Але у нього була досить активна позиція. Коли в Харкові в 2014 році почали з'являтися прапори і значки "ХНР " на стовпах, він з друзями ходив і замальовував їх жовто-блакитними прапорами", - згадує Андрій.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Коли батько школяра дізнався про теракт, то відразу відчув, що з Данею щось сталося, почав йому дзвонити, але телефон вже не відповідав. Хвилин через 20 подзвонив його друг і сказав, що у Дані важке поранення голови і його відвезли в 4-у «невідкладну допомогу».

У лікарні були два друга Дані, які приїхали з ним на «швидкій» і не відходили від реанімації ту добу, що хлопчик боровся за життя.

Батька не пустили в реанімацію до сина. Дозволили зайти пізніше, коли у Дані зупинилося серце.

"Коли я вже ходив забирати результати розтину, судмедексперт сказала: "Вибачте, але я повинна вам це розповісти" і розридалася. Один з вражаючих елементів міни пройшов наскрізь і роздробив кістку на безліч дрібних осколків, які практично неможливо було дістати",- згадує події того дня Андрій Дідик.

З похоронами Данила родині допомогли батьки дітей, з якими дружив хлопчик, волонтери, сусіди, друзі і просто небайдужі люди.

"На похоронах Данила організатори мітингу говорили, що вони доб'ються, щоб обласна влада відповіла за бездіяльність і недбалість ... Але, отримавши через тиждень посади радників губернатора, забули про це",- розповів батько загиблого школяра.

Підозрюваних у злочині затримали досить швидко. Андрій не сумнівався в тому, що ті, хто сидів на лаві підсудних, організували теракт.

Винні у смерті школяра навіть не намагалися просити вибачення у сім'ї.

"На початку розгляду справи, винувато відводили очі, але після появи адвоката Шадріна стали відчувати себе досить привільно, доводять рідних загиблих до емоційних зривів",- розповів Дідик.

Батько дані завжди знав, що його син дуже сміливий хлопець, любив Україну і Харків.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше "Герої не вмирають": сім років тому Небесна сотня назавжди змінила історію України

Як повідомляє портал «Знай.иа» У Білорусі протестувальники вирвалися з лап омонівців Лукашенка і розкрили страшну правду: "знімали штани і ставили на коліна"

Також «Знай.иа " писав, що У День пам'яті жертв депортації кримських татар Джамала розповіла історію своєї родини