У Харкові на 60-му році життя померла професорка кафедри загальної та неорганічної хімії, доктор технічних наук НТУ "ХПІ", фахівець у галузі хімічних технологій та сучасного матеріалознавства Марина Ведь.

Про це повідомили в пресслужбі ХПІ.

Ректорат НТУ "Харківський політехнічний інститут", колективи Навчально-наукового інституту хімічних технологій та інженерії, висловлюють співчуття родині Марини Ведь.

Марина Ведь народилася в 1961 році в Харкові. З відзнакою закінчила ХПІ. В університеті працювала інженером, науковим співробітником, старшим науковим співробітником кафедри технічної електрохімії. У 1995 році – доцент, після професор кафедри загальної та неорганічної хімії, де викладала дисципліни хіміко-технологічного напрямку.

Вела роботу, спрямовану на розвиток і підвищення боєздатності ЗСУ. Ведь мала дипломи переможця конкурсів наукових розробок Міністерства оборони України у 2013, 2016 та 2017 рр.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Марина Ведь, фото: ХПІ
Марина Ведь, фото: ХПІ

У 2018 році Марину Віталіївну нагородили грамотою Верховної Ради України, Почесною грамотою Харківської облдержадміністрації та нагрудними знаками За вагомий особистий внесок у реалізацію завдань сучасної державної політики в галузі освіти, сумлінну працю, високий рівень професійної майстерності.

Марина Ведь була делегатом від України робочої групи з електрохімічної інженерії, яка входить до складу Європейської федерації хімічної інженерії. Професор Ведь - рецензент визнаних журналів "Corrosion Science», " Surface and Coating Technology".

Також на рахунку Марини Віталіївни, більше 800 робіт, з яких 12 підручників, 350 статей, 13 монографій, 90 авторських свідоцтв і патентів, а також посібників.

Як науковий керівник Ведь підготувала п'ять кандидатів наук та одного доктора наук.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Франківську помер легендарний професор історії: "Спочивай зі світом, учитель"

Як повідомляє портал «Знай.иа» У Львові помер професор, який розробив вакцину від туберкульозу

Також «Знай.иа " писав, що У Харкові помер легендарний вчений: його називали другим Ейнштейном