У вівторок, 19 січня, у віці 92 років помер Костянтин Шаша - народний артист України, соліст Харківського академічного театру опери та балету ім. Н.В. Лисенка.

Про це повідомили його колеги на офіційному сайті театру, якому Костянтин Григорович присвятив все життя.

"Натхненний і енергійний, Костянтин Шаша і на своєму 75-річному ювілеї зміг заспівати на сцені театру партію Ленського з такою точністю, емоційністю і артистизмом, що зал буквально вибухнув оваціями. Пам'ять про нього - видатного музиканта, прекрасного педагога, який виховав цілу плеяду співаків - залишиться з нами", - йдеться в повідомленні колективу театру.

Костянтин Шаша прийшов у ХНАТОБ ще на початку 1960-х, коли навчався на 5 курсі Харківської консерваторії. За свою кар'єру артист виконував понад 25 партій тенорового репертуару, серед яких Ленський ("Євгеній Онєгін"), царевич Гвідон ("Казка про царя Салтана"), Водемон ("Іоланта"), ЦАР Берендей ("Снігуронька"), Альмавіва ("Севільський цирульник"), Пінкертон ("Чіо-Чіо-сан"), Альфред ("Травіата"), Андрій ("Тарас Бульба") та багато інших.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Раніше портал Знай.uа писав про те, що у Харкові від коронавірусу помер легендарний і геніальний хірург: "На його рахунку сотні врятованих життів" Медик помер на 66-му році життя.

Також портал Знай.uа писав, що на Тернопільщині вбивця тату-майстра отримав довічне: ні краплі жалю. Суд виніс остаточне рішення, але вбивця може подати апеляцію.

Також портал Знай.uа писав, що у Чернівцях раптово зупинилося серце працівниці Наукової бібліотеки ЧНУ імені Юрія Федьковича - жінці було лише 48 років.