Вчора, 10 листопада в Харкові помер Бабинкін Борис Іванович - хірург вищої категорії, лікар-уролог, завідувач приймальним відділенням ДУ "Інститут загальної та невідкладної хірургії імені В.Т. Зайцева НАМН України".

Про це повідомила пресслужба Інституту.

Медик помер на 66 році життя. На своїй сторінці у фейсбуці волонтер Наталія Попова повідомила, що Бабинкін помер від ускладнень, викликаних коронавірусом.

скріншот зі сторінки в Facebook
скріншот зі сторінки в Facebook

"Пам'ять про Бориса Івановича Бабинкіна, хірурга і прекрасну людину, назавжди залишиться в наших серцях",- висловили співчуття колеги медика.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Хірурга поховають у четвер, 12 листопада.

Довідка: Борис Бабинкін народився 17 лютого 1954 року в м.Баку-Сурхані, Азербаджан. У 1976 році закінчив Харківський національний медичний університет за спеціальністю "Лікувальна справа". З 1979 року працював у ДУ "Інститут загальної та невідкладної хірургії імені В.Т. Зайцева НАМН України", з 1982 року завідував приймальним відділенням установи. Був нагороджений грамотою Президії Національної академії медичних Наук України.

Бабынкин Борис, фото: ГУ "ИЗНХ им. В.Т. Зайцева НАМН Украины"
Бабынкин Борис, фото: ГУ "ИЗНХ им. В.Т. Зайцева НАМН Украины"

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Дніпрі на 59-му році пішов з життя головний лікар дитячої клінічної лікарні №6 Віктор Слатвицький. Його серце зупинилося 9 листопада. М медик боровся з коронавірусною інфекцією. За словами колег, медицина була для Віктора Григоровича пристрастю всього його життя. Він був справжнім професіоналом, доктором з великої літери, талановитим керівником, а також люблячим чоловіком, батьком і дідусем.

Як повідомляє портал «Знай.иа» у Львові 8 листопада від ускладнень COVID-19 помер завідувач відділенням обласної інфекційної лікарні Ігор Мартинюк. Відомо, що чоловікові на момент смерті було 56 років. Медики боролися за його життя 25 днів, але його стан погіршився. Чоловіка підключили до апарату ШВЛ, проте врятувати його не вдалося.

Також «Знай.иа " писав, що У Дніпрі від коронавірусу помер Борис Павленко, завідувач відділенням реанімації Обласної лікарні імені Мечникова. Він завідував відділенням інтенсивної терапії для новонароджених. Борису Анатолійовичу було 58 років. Він був висококласним фахівцем з виходжування недоношених діток. Лікар займався найскладнішими дітками, які народжувалися з вагою від 0,5 кілограма.