Рідні та адвокати покійного Кернеса наполягатимуть у суді про його реабілітацію у справі 2014 року.
Про це повідомив адвокат Кернеса Олександр Гунченко, передає Укрінформ.

"У мережі поширюються чутки про нібито закриття 24 грудня в Київському райсуді Полтави слухань у справі проти Кернеса щодо подій в січні 2014 року в Харкові у зв'язку зі смертю обвинуваченого. Це неправдива інформація. Сім'я і адвокати Кернеса заперечують проти закриття справи у зв'язку зі смертю Кернеса, тому що це не є реабілітуючою підставою для висновків", - заявив адвокат Гунченко.

За його словами, сторона захисту і близькі Кернеса збираються наполягати в суді про його реабілітацію.

Геннадій Кернес, фото: скріншот з відео
Геннадій Кернес, фото: скріншот з відео

Як заявив Гунченко, то має бути повне виправдання і реабілітація.

Довідка: навесні 2015 року Кернесу і двом його охоронцям оголосили підозру за трьома статтями - незаконне позбавлення волі або викрадення людини, тортури, погроза вбивством. Спочатку цю справу розглядали в Київському райсуді Полтави, проте 10 серпня 2018-го суд закрив справу "у зв'язку з відмовою сторони обвинувачення від підтримки обвинувачення у справі".

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Після цього генрокуратура оскаржила закриття справи влітку 2018-го, тепер справа розглядається в Полтавському Апеляційному суді.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Смерть Кернеса, загибель курсантів і коронавірус: чим запам'ятається харків'янам Екстремальний 2020-ий

Як повідомляє портал «Знай.иа» Голос Кернеса зазвучав після смерті, замішані дружки Путіна: "назріває біда"

Також «Знай.иа " писав, що Прокурори у справі Кернеса різко зняли мантії: судити мера Харкова тепер нікому