Друг покійного Геннадія Кернеса Павло Фукс розповів про останні дні мера, його життя, стосунки та їхню дружбу.

Бізнесмен дав інтерв'ю "Стране" і розповів багато цікавих моментів.

За словами Фукса, Кернеса коронавірусом заразила домробітниця, адже коли вона приходила, то кашляла.

"Кажуть, що домробітниця. Ходила навколо та близько, кашляла в масці", - сказав Фукс.

Також, друг покійного мера розповів і про перебуванні Кернеса в клініці. Кернес під час свого лікування в клініці міг говорити, хоча і насилу:

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Він був у свідомості, у нього в горлі була киснева трубка, тому голос змінився, але він спілкувався, говорив по телефону тільки зі мною і з Тереховим".

Кернеса його перебування в "Шаріте" на самоті приводило в жах і він вимагав забрати його. Все для того, щоб не залишатися одному, адже до нього не пускали надовго рідних.

"Він говорив:" Заберіть мене. Я готовий померти в літаку! У Харкові!". Аби не залишатися одному",- згадує Павло.

Кернес, фото: Павло Фукс (Телеграм)
Кернес, фото: Павло Фукс (Телеграм)

Фукс дав зрозуміти, що близьке оточення Кернеса, також як і київська влада, не налаштовані на швидкі вибори мера.

"Упевнений, що вибори в березні — це неможливо. Це сильно дисбалансує ситуацію в місті. Через рік вибори провести реально", - заявив Павло.

При цьому Фукс бачить Терехова кандидатом від команди Кернеса на виборах.

Бізнесмен і торкнувся теми дружби між Кернесом і Добкіним. За його словами, у них важкі відносини в останні роки і оточення мера його не підтримує. Також як і не підтримувало його висунення на останніх виборах.

Михайло Добкін і Геннадій Кернес, фото nosikot.livejournal.com
Михайло Добкін і Геннадій Кернес, фото nosikot.livejournal.com

"Добкін в інтерв'ю одному з телеканалів не сказав, що харків'ян обдурили, але прийде Добкін і відновить справедливість, коли переможе. Я цієї фрази не зрозумів. Ніхто не зрозумів. Він таким чином всю еліту проти себе налаштував. Ми зустрілися з ним і поговорили. Знайшли розуміння, що його вчинок дивний і не етичний. Гена живий, а якщо з ним щось трапиться, є сенс йти на вибори. Михайло з цим погодився. І виконав все, що пообіцяв",- розповів Фукс.

Друг Кернеса детально розповів як він і Коломойський переконали Кернеса 22 лютого 2014 року не підтримувати Януковича. І як потім Коломойський захистив Кернеса від кримінальних справ.

При цьому сплив ще один цікавий момент з біографії Кернеса: крім синів у нього є і 11-річна дочка, яку він сильно любив.

Павло Фукс, фото: Ліга
Павло Фукс, фото: Ліга

"Вона живе зі своєю мамою в Лондоні. Сини Кернеса підтримують з нею взаємини. Він її шалено любив. Просто не хотів, щоб вона його бачила хворим. Вона на нього дуже схожа - просто копія! І зовні, і за характером", - розповів Фукс.

На завершення інтерв'ю, Фукс сказав, що Кернес для нього був чудовим другом і йому буде не вистачати його.

" Я знав, що можу зателефонувати йому о третій годині ночі. Він би навіть не питав, чому. Просто запитав: куди їхати? І коли бути? Де б він не був, жодного разу не було, щоб він не підняв трубку, не відповів на мій дзвінок".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Вибори в Харкові після смерті Кернеса: коли місто отримає нового мера

Як повідомляє портал «Знай.иа» З Кернесом прощаються в Оперному театрі Харкова: тисячі людей, море квітів і сліз-онлайн-трансляція

Також «Знай.иа " писав, що У Харкові відспівали Кернеса: заплакана сім'я, шикарна труна і армія священиків