Нова хвиля декомунізації дісталася Харківської області - тут залишилося всього чотири пам'ятники Володимиру Леніну, які планують знести найближчим часом.

Про це активісти розповіли в Telegram-каналі "Декомунізація. Україна". Так, під знесення готують:

  • пам'ятник Леніну на території колишньої взуттєвої фабрики в Харкові;
  • пам'ятник Леніну на території АТ "Енергоресурс" у Харкові;
  • пам'ятник Леніну в селі Новомлинськ (Дворічанський район Харківської області);
  • бюст Леніна в селі Новомлинськ.

"Плануємо до весни 2021 року завершити процес очищення країни від пам'ятників Леніну повністю", - пишуть активісти.

Нагадаємо, раніше Харків'яни сказали "ні" пиву. Нещодавно Харківська пивоварня Тандем почала випускати пиво з так званим знаком якості "СРСР". Направили звернення до УІНП, щоб ті роз'яснили про незаконність подібних нововведень”

Як повідомляє портал Знай.ua, Харків'яни оголосили війну ковбасі. Активісти поскаржилися Українському інституту національної пам'яті на продукцію "Харківського м'ясокомбінату", яка називається" Радянська", російською-радянська. В Інституті національної пам'яті скаргу розглянули і постановили декомунізувати.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Також Знай.ua писав, що У Києві легендарну Батьківщину-Матір залишать без щита-тримала в руці 40 років. Дробович розповів, що буде з Радянським пам'ятником Батьківщина-мати.