Цього року святкові столи українців хоч і будуть скромнішими, але новорічний кошик продуктів обійдеться дорожче.

Про це розповів експерт Економічного дискусійного клубу Олег Пендзін в ефірі Українського радіо.

За словами Пендзіна, ціни на продукти будуть практично ті ж, що і в минулому році, а дещо навіть подешевшало. Так, наприклад, "борщовий набір" (картопля, капуста, морква, цибуля, буряк) в цьому році на 15-20% дешевше 2019, а значить, вінегрет в копієчку не влетить.

Що стосується традиційного олів'є, то через майонез (подорожчав на 3%) і м'ясо (його вартість збільшилася на 1,5-2%) новорічне блюдо не буде настільки дешевим, але принаймні залишиться в тій же ціні, що і в минулому році.

Новорічний стіл, скріншот відео
Новорічний стіл, скріншот відео

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За словами Пендзіна, через поточну економічну ситуацію на столах українців продуктів може стати менше, наприклад, цитрусів (мандаринів і апельсинів), але їх в будь-якому випадку будуть купувати.

Також експерт прокоментував можливе зростання цін в останній тиждень перед святами на топ-продукти. На його думку, зростання цін навряд чи буде досить серйозним.

До того ж не варто забувати, що торгові мережі, швидше за все, влаштують передноворічні акції та розпродажі. Експерт каже, що в 2020-му в магазинах не повинно бути великих черг, а також ажіотажного попиту на продукти.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Новорічний стіл змусить українців викласти останні гроші: як заощадити кровні

Як повідомляє портал «Знай.иа» 5 закусок до Нового Року: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат

Також «Знай.иа " писав, що Як прожити на мінімалку в 5 тисяч перед Новим роком: українці показали свої реальні доходи