У Харкові ветеранів Другої світової війни привітали медаллю від Путіна.

Про це розповіла онука ветерана Ірина Красенко у Фейсбуці.

За розповіддю дівчини, то її дідусь отримав медаль з нагоди 75-річчя Перемоги. Але виявилося, що медаль від імені російського президента Володимира Путіна.

"Емоції зашкалювали, тиск – теж, хотілося зірватися з місця і бігти, щоб кинути нагороду туди, де взяла. Та оволодівши собою, вирішила діяти інакше: зберегти і медаль, і посвідчення як речові докази. Думається, в Україні є органи і люди, які зацікавляться хто, як і для чого завіз “нагороди, хто організував масове Приниження ветеранів Другої світової війни, яких залишилося і так всього нічого",- написала Ірина.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Чому українські ветерани отримали медалі з привітаннями Путіна - в ефірі Апостроф Live розповів голова "Харківської міської організації ветеранів" Микола Ляшенко.

У вкладишах до медалей зазначено, що нагорода вручається за указом президента РФ Володимира Путіна, який підписався 13 червня 2019 року.

фото: Ірина Карасенко / Фейсбук
фото: Ірина Карасенко / Фейсбук

фото: Ірина Карасенко / Фейсбук
фото: Ірина Карасенко / Фейсбук

За словами Ляшенка, то був указ президента і вийшло так ці медалі потрапили в Україну з РФ.

"Ми порадилися на своїх зборах і вирішили, що ніякої проблеми тут немає. Нам їх привезли з Білорусі, тому що там на кордоні дозволили їх провезти. А в Бєлгороді не дозволяють, хоча тут поруч, а не через державу", - заявив в ефірі Микола Ляшенко.

В Україні теж виготовили такі медалі, проте ціна на них становила 300 гривень. Саме тому вони купили російські медалі, заявив голова.

фото: Ірина Карасенко / Фейсбук
фото: Ірина Карасенко / Фейсбук

"Красива медаль наша українська - її якась фірма робила під Києвом. Але зробили ціну 300 грн, це ж з глузду з'їхати. Хто може купити таку медаль? Розумієте, в чому справа? А звідти привезли майже безкоштовно. Вони обійшлися по 150 рублів, їх там купили. Загалом, обійшлися десь по 60 грн. Якби нам зробили українські за 50, то ніхто звідти не привозив би", - зазначив Ляшенко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Життя ветерана війни показали несамовитим відео, мучиться в ямі: "якби не молоток..."

Як повідомляє портал «Знай.иа» У Чернівцях хворих ветеранів АТО цинічно виставили за двері: "що ми можемо зробити?"

Також «Знай.иа " писав, що Вже почали випивати за перемогу? У Росії переплутали ветерана з Гітлером