У Харкові намагалися викрасти лідера ромської громади. Силовики успішно провели спецоперацію і затримали зловмисників.

Про це повідомили в пресслужбі прокуратури в Харківській області.

За даними слідства, 22-річний житель міста Бровари (Київська область) спланував у змові з іншими особами викрадення харків'янина, який є лідером ромської громади.

"24 листопада 2020 року зловмисники викрали та незаконно позбавили волі цього чоловіка. Вони надіслали синові потерпілого записане відео з вимогою передати їм 100 тисяч доларів. У разі відмови від виконання вимог зловмисники погрожували нанесенням тяжких тілесних ушкоджень або вбивством"— повідомили в прокуратурі.

фото: Національна поліція
фото: Національна поліція

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Того ж дня правоохоронці затримали в Києві організатора і ще одного учасника викрадення.

Як повідомили в поліції, за підозрою в скоєнні даного злочину затримано двох уродженців іншої держави -22-х і 28-ми років, які проживали в Броварах. І обидва потрапляли в поле зору правоохоронців за крадіжки, грабежі і розбої.

фото: Національна поліція
фото: Національна поліція

Встановлено, що для реалізації свого плану фігуранти підшукали виконавця, який повинен був викрасти чоловіка і утримувати його в одному з будинків в 30 кілометрах від Харкова. Силовики інсценували викрадення, а "виконавець" надав підтверджуючі докази замовникам. Відразу після цього фігуранти подзвонили родичам потерпілого з вимогою $100 000 викупу.

фото: Прокуратура Харківської області
фото: Прокуратура Харківської області

Вирішується питання про повідомлення їм підозри за ч.2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

За скоєне зловмисникам може загрожувати до 12-ти років ув'язнення.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Мукачівець виманив у старенької 180 тисяч, прикрившись "хворою" дитиною

Як повідомляє портал «Знай.иа» Викрадення на Київщині шокувало українців: забрали все, що могли і кинули прив'язаним у лісі

Також «Знай.иа " писав, що У Харкові затримали викрадача людей - його ловили всім Інтерполом