Фельдшера швидкої Геннадія Пангелова виписали з лікарні після місяця боротьби з коронавірусом. Він розповів, як тривала хвороба і що думає про тих, хто не користується засобами захисту.

Геннадій Пангелов працює фельдшером швидкої допомоги в Харкові 25 років, передає "Суспільне".

За словами чоловіка, то він пройшов всі кола пекла. Хвороба почалася раптово. Одного разу після зміни він відчув, що у нього погіршився стан. Зникло відчуття запаху, смаку, з'явилася температура і наростаюча слабкість.

"Я відразу звернувся до лікаря, мені призначили терапію, яку я ретельно виконував. Після деякого часу відчув погіршення стану ще більше. Мені стало занадто важко дихати, після чого вже звернувся безпосередньо в приймальне відділення лікарні на консультацію, мене відразу поклали у відділення",- розповідає Геннадій.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

У підсумку медик пробув у лікарні 25 днів.

Після перенесеної хвороби Геннадій став більше розуміти тих, хто хворіє "китайською заразою".

"Я цілком розумію, що коли людина говорить "я задихаюся, мені не вистачає повітря", то це не капризи, а дійсно, нестача. Коли я з цим з'явився в лікарні, у мене було вкрай погане відчуття. Повітря я хапав, як риба. Мені його не вистачало",- продовжує розповідати Пангелов.

Також, чоловік поділився своїм спостереженням за емоційним станом. За його словами, коронавірус дуже сильно тисне на психіку. Емоційний стан погіршується. І важко його без допоміжних ліків перебороти.

Журналісти "Суспільного" поцікавилися у Генадія, що він думає про людей, які не вірять в коронавірус і ходять без масок. На що отримали відповідь:

"Мало того, що ходять без масок, вони носять їх не так, як потрібно. Вони вважають, якщо вони закрили рот, значить, вони захищені. Основна інфекція потрапляє в організм через слизові шляхи. Переважно, це дихальні, через ніс. Вони це ігнорують. Вони вважають, що рот закрили - і все. І цим вони наражають себе на небезпеку. У мене 25-річний імунітет на таких людей".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Тернополянка перемогла коронавірус і розповіла про ускладнення: "серце стрибає"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Львів'янин переміг коронавірус і розкрив жахи інфекціонки: "померли всі, крім мене"

Також «Знай.иа " писав, що У Чернівцях соратниця губернатора Осадчука злягла з коронавірусом разом з усією родиною: "дуже важка форма"