Для харківських школярів ввели сезонне вітамінне меню на період підвищеної захворюваності на грип та ГРВІ.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПро це повідомляє пресслужба міськради, посилаючись на технолога КП "Комбінат дитячого харчування" Ірина Гонтаренко.
"Яблука ми використовуємо в сирому і запеченому вигляді, готуємо з гарбузом. З свіжомороженої полуниці, чорної смородини та інших фруктів готуємо вітамінні компоти, киселі. Також робимо фруктові поливання для страв, багато страв з гарбуза - ікру, рагу, запечений гарбуз з апельсинами"— розповіла Ірина Гонтаренко.
Також, лікар гімназії №152 Лілія Богдан розповіла, що в харчоблоці дотримуються всіх санітарно-гігієнічних норм. До того ж, щоранку працівникам проводять медогляд на інфекційні та шкірні захворювання.
Як повідомила директор КП" Комбінат дитячого харчування " Надія Тимофєєва, продукти харчування для шкільних їдалень отримують з сертифікатами та висновками ветслужби. Обов'язковим пунктом прийому продуктів є перевірка термінів зберігання.
У період пандемії школярі харчуються в їдальні за новим графіком. Молодша школа - на кількох перших перервах, а середньої та старшої школи – за попереднім замовленням.
Як розповіла головний спеціаліст Департаменту освіти Наталія Воробйова, то вранці класні керівники знайомлять учнів з меню, а потім віддають в харчоблок інформацію про кількість учнів, які хочуть поїсти в їдальні, і стравах, які вони вибрали.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, раніше Під Харковом 40 ліцеїстів отруїлися разом з вчителькою-пообідали в шкільній їдальні
Як повідомляє портал «Знай.иа» Українці оцінили нове харчування в київських школах: "80% йшло на смітник"
Також «Знай.иа " писав, що Школярі приречені на корисну їжу: готова заборона на газовану воду, ковбасу і напівфабрикати