Для харківських школярів ввели сезонне вітамінне меню на період підвищеної захворюваності на грип та ГРВІ.

Про це повідомляє пресслужба міськради, посилаючись на технолога КП "Комбінат дитячого харчування" Ірина Гонтаренко.

"Яблука ми використовуємо в сирому і запеченому вигляді, готуємо з гарбузом. З свіжомороженої полуниці, чорної смородини та інших фруктів готуємо вітамінні компоти, киселі. Також робимо фруктові поливання для страв, багато страв з гарбуза - ікру, рагу, запечений гарбуз з апельсинами"— розповіла Ірина Гонтаренко.

Меню шкільних їдалень змінили у зв’язку з епідемією, фото: Суспільне Поділля
Меню шкільних їдалень змінили у зв’язку з епідемією, фото: Суспільне Поділля

Також, лікар гімназії №152 Лілія Богдан розповіла, що в харчоблоці дотримуються всіх санітарно-гігієнічних норм. До того ж, щоранку працівникам проводять медогляд на інфекційні та шкірні захворювання.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Як повідомила директор КП" Комбінат дитячого харчування " Надія Тимофєєва, продукти харчування для шкільних їдалень отримують з сертифікатами та висновками ветслужби. Обов'язковим пунктом прийому продуктів є перевірка термінів зберігання.

У період пандемії школярі харчуються в їдальні за новим графіком. Молодша школа - на кількох перших перервах, а середньої та старшої школи – за попереднім замовленням.

Шкільні їдальні в Україні поступово переходять на здорову їжу
Шкільні їдальні в Україні поступово переходять на здорову їжу

Як розповіла головний спеціаліст Департаменту освіти Наталія Воробйова, то вранці класні керівники знайомлять учнів з меню, а потім віддають в харчоблок інформацію про кількість учнів, які хочуть поїсти в їдальні, і стравах, які вони вибрали.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Під Харковом 40 ліцеїстів отруїлися разом з вчителькою-пообідали в шкільній їдальні

Як повідомляє портал «Знай.иа» Українці оцінили нове харчування в київських школах: "80% йшло на смітник"

Також «Знай.иа " писав, що Школярі приречені на корисну їжу: готова заборона на газовану воду, ковбасу і напівфабрикати