Виявлені колби з "отрутою" в Харківській школі виявилися муляжем.

Про це стало відомо з випуску ТСН.

Після виявлення небезпечної речовини зі школи евакуювали 380 осіб. На місці працювали рятувальники і поліцейські.

Свій коментар дав прессекретар ГУ ДСНС у Харківській області Ігор Лупандін:

"Було направлено відділення радіаційно-хімічного захисту. На місці події було проведено замір повітря. Ніяких небезпечних хімічних речовин не було знайдено. Це імітація якоїсь речовини, яка була колись в макетах під час проведення деяких навчальних занять".

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

фото: Національна поліція
фото: Національна поліція

Обидві колби були відправлені в спеціалізовану лабораторію. Фахівці виявили, що ці підозрілі ємності - це просто навчальні макети, які не несуть ніякої загрози для оточуючих.

Нагадаємо, 16 листопада в поліцію звернулися співробітники ДСНС. Вони повідомили, що в школі на вулиці Харківська набережна, що під час ремонту в старому димоході виявили дві запаяні колби із зеленою порошкоподібною речовиною.

"В ході огляду правоохоронці встановили, що одна колба має маркування "адамсіт". Вилучену речовину буде знищено фахівцями ДСНС. Інформація про подію внесена в єдиний облік Московського відділу поліції", - написано в повідомленні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Родина тернополян "позеленіла" через гриби, медикам довелося попітніти

Як повідомляє портал «Знай.иа» Харків'янам роками впарювали" липові " ліки, які не лікують навіть головний біль

Також «Знай.иа " писав, що Армія США обзаведеться одягом, що "поглинає" хімічну зброю