У харківській школі під час ремонту виявили колби з бойовою отрутою.

Про це повідомила пресслужба поліції в Харківській області.

Повідомляється, що вчора, 16 листопада о 14:24 до поліції звернулися співробітники ДСНС. Вони повідомили, що в школі на вулиці Харківська набережна, що під час ремонту в старому димоході виявили дві запаяні колби із зеленою порошкоподібною речовиною.

"В ході огляду правоохоронці встановили, що одна колба має маркування "адамсіт". Вилучену речовину буде знищено фахівцями ДСНС. Інформація про подію внесена в єдиний облік Московського відділу поліції", - написано в повідомленні.

фото: Національна поліція
фото: Національна поліція

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

У терміновому порядку зі школи евакуювали 380 осіб. Постраждалих в результаті події немає.

Адамсит відноситься до групи бойових отруйних речовин. Ця отрута використовувалася у вигляді аерозолів під час Першої світової війни.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Армія США обзаведеться одягом, "поглинає" хімічну зброю. Тепер одяг захищатиме від небезпечних хімікатів

Як повідомляє портал «Знай.иа» Дніпропетровщина на порозі катастрофи, екологи сивіють: зруйновані міста і кислотні дощі. Дніпропетровська область знаходиться на межі екологічної катастрофи через сотні тонн ракетного палива, якому не можуть забезпечити нормальну утилізацію.

Також «Знай.иа " писав, що У Харкові біля будинків знайшли снаряди, пів міста мало не злетіло в повітря. Снаряди періоду Другої світової знаходилися в 13 метрах від житлових будинків.