Харків'янка і за сумісництвом власниця ресторану висловилася в бік "карантину вихідного дня".
Про проблему всього ресторанного бізнеус розповіла Поліна Гілова на своїй сторінці у Фейсбуці.
Поліна розповіла, що коли ресторани вперше закрилися в березні на два місяці, то ніхто для власників не скасував сплату податків. І дивом дівчині вдалося вистояти і утримати свою команду. У серпні харків'янка працювала щосили, для того щоб розрахуватися з усіма весняними боргами.

ресторан
ресторан

Опісля для всього ресторанного бізнесу настало нове випробування - заборона працювати після 20:00.
"Під моїм рестораном рівно о 19:55 паркувалася патрульна машина і стежили щоб ми закрилися рівно о восьмій. Зараз, в "карантин вихідного дня" ми всі сидимо вдома, тому що переробляти свій в ресторан в храм або працювати "за зачиненими дверима" я не буду. Хлопці з Кабміну, ви з ким воюєте? Ви кого вирішив взяти собі в спаринг-партнери, а? Невже ресторани, салони і бари, де ще до ковіда знали що таке антисептик - найнебезпечніші рознощики ковіда?
Правда, легко пресувати ресторани і театри, салони, кав'ярні, бари?",- запитує власниця ресторану у влади.

У ресторані, фото з вільних джерел
У ресторані, фото з вільних джерел

На думку Поліни, середній і малий бізнес це ті, які " годують" більшу частину бюджету. Адже малий бізнес - одна з найбільш слухняних галузей, які по-чесному платять податки і не намагаються їх приховати або, як модно говорити, оптимізувати.
За словами дівчини, всі медики, епідеміологи, політики навколо говорять, що "карантин вихідного дня " - маячня і єресь, що вбиває цілі галузі і на що не впливає в боротьбі з коронавірусом.
"Зараз все, що ви робите - це хаотичні дії, які не призводять ні до чого хорошого.. а приводять народ до розуміння того, що на постанови Кабінету міністрів і на слова президента - можна забити, і прийняти свої правила( оголошення сб і вс робочими днями у Львові та Івано-Франківську), можна взагалі відморозиться і сказати що у нас комісія захворіла, яка відповідальна за його встановлення як це зробили в Дніпрі",- пише харків'янка.

літня тераса ресторану, скріншот з відео
літня тераса ресторану, скріншот з відео

"Ви перетворили сферу послуг, яка завжди була радісною, яка передчувала гарний настрій і свято, в напівтруп, які зараз намагаються вижити. Ви прирікаєте мільйони людей на болісний пошук виходу в смертельному квесті: де заробити грошей для сім'ї. Ви не рятівники. Ви витончені садисти вихідного дня. Несправедливість, помножена на почуття безсилля, рано чи пізно обернеться бумерангом", - висловила свою думку Поліна Гилова.