У Харкові в ніч на 5 листопада горів студентський гуртожиток.

Про це повідомила пресслужба ДСНС у Харківській області.

Виклик на службу порятунку " 101 " поступилв 1:20. Повідомляється, що пожежа сталася в студентському гуртожитку Національного фармацевтичного університету за адресою проспект Ювілейний, 48.

На місце виїхали 4 відділення пожежно-рятувальної служби на автоцистернахи та 2 відділення на автодрабинах у складі 30 рятувальників.

фото: ДСНС у Харківській області
фото: ДСНС у Харківській області

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

На момент прибуття вогнеборців у кімнаті на восьмому поверсі гуртожитку палали меблі, домашні речі та холодильник. Площа загоряння була близько 8 кв. м. через сильне задимлення склалася загроза життю студентів. Тому, одночасно з гасінням пожежі, пожежники негайно евакуювали людей.

Всього з верхніх поверхів були врятовані 5 осіб, ще 30 студентів були евакуйовані.

фото: ДСНС у Харківській області
фото: ДСНС у Харківській області

Близько другої ночі пожежу було локалізовано, а о 02: 38 ліквідовано повністю.

Можлива причина виникнення пожежі-коротке замикання електричної мережі.

фото: ДСНС у Харківській області
фото: ДСНС у Харківській області

Нагадаємо, у Дніпровському студентському гуртожитку медакадемії сталася пожежа. Вогонь охопив одну з кімнат, розташовану на п'ятому поверсі гуртожитку медакадемії по вулиці Севастопольській Соборного району Дніпра.

За вказаною адресою направили співробітників відділення 1-ї та 19-ї Державних пожежно-рятувальний частин 8-го Державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС у Дніпропетровській області.

Ще до прибуття рятувальників, студенти гуртожитку самостійно покинули будівлю, вийшовши на свіже повітря. За попередніми даними, в будівлі проживало 110 осіб. В результаті пожежі ніхто з мешканців не постраждав.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У гуртожитку військового полігону" Десна " пролунав потужний вибух - нещасні не встигли навіть пікнути. ВРЄ постраждалі були оперативно доставлені в медичні установи

Як повідомляє портал «Знай.иа» У Києві спалахнув гуртожиток, студенти в капцях опинилися на вулиці - "Дозажигались".
З охопленого полум'ям гуртожитку КНУ врятували хлопця і дівчину

Також «Знай.иа " писав, що У Львові спалахнув студентський гуртожиток, пощастило не всім-Одеська трагедія перед очима