У Харкові на 81-му році життя помер Почесний громадянин Харкова, заслужений діяч науки і техніки України, ректор Харківського національного автомобільно-дорожнього університету Анатолій Туренко.

Про це повідомляє Харківська міськрада.

Повідомляється, що Анатолій Миколайович був прекрасним фахівцем, який присвятив життя розвитку автомобільно-дорожньої інфраструктури. Більше 20 його винаходів впроваджені у виробництво на підприємствах України, Білорусі, Грузії та в інших країнах.

"Під керівництвом Анатолія Туренка Харківський національний автомобільно-дорожній університет став єдиним в регіоні науковим центром, що об'єднав всі складові автомобільно-дорожнього комплексу. Науковці вишу працюють над підвищенням безпеки дорожнього руху, оцінкою якості стану доріг та ведуть іншу роботу з модернізації галузі",- йдеться з повідомленні мерії.

Анатолій Туренко, фото: Харківська міськрада
Анатолій Туренко, фото: Харківська міськрада

Також Анатолій Миколайович керував єдиною в Україні лабораторією швидкісних автомобілів, де були спроектовані і виготовлені 34 гоночних автомобіля.

Анатолій Туренко народився 24 лютого 1940 року в Кам'янці Черкаської області. Сам він також є випускником вузу, який очолював довгий час. Там же він закінчив і аспірантуру.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше На Буковині помер "батько" хокейної команди, все життя у великому спорті

Як повідомляє портал «Знай.иа» Під Харковом помер директор легендарного заводу - його поважала вся Україна

Також «Знай.иа " писав, що У Дніпрі померла директор школи і педагог від Бога: "була прикладом у всьому"