Розслідування за фактом авіакатастрофи Ан - 26 в Чугуєві – закінчено. Всі матеріали комісія передає правоохоронцям.

Про це заявив віцепрем'єр Олег Уруський.

Згідно озвученої інформації, під час маневру, який передбачав посадку літака і зліт без зупинки на злітно-посадковій смузі, сталася катастрофа, причиною якої стали кілька факторів:

  • Відмова системи граничного регулювання температури, що став причиною виникнення небезпечної ситуації;
  • Другим фактором стала помилка екіпажу, який не вирівняв тягу лівого і правого двигунів;
  • Випуск екіпажем закрилків під час заходу на посадку в положення 38 градусів, став третім небезпечним фактором;
  • Несвоєчасне переведення літака на зниження і помилкова траєкторія посадки стали четвертим небезпечним фактором;
  • Враховуючи додаткову тягу третього двигуна на правому напівкрилі і випущені закрилки, а також несиметричне збільшення тяги правого двигуна стали причиною неймовірно складної ситуації під час польоту у вигляді штучно створеної несиметричної тяги, що стало п'ятим фактором, який призвів до аварії літака;
  • З 20:44:05 на борту літака виникає і розвивається аварійна ситуація, під час якої не було усунуто ковзання, що стало шостим фактором, який зумовив перехід о 20:44:32 з аварійної ситуації в катастрофічну.

авіакатастрофа / скріншот з відео
авіакатастрофа / скріншот з відео

"Матеріали, напрацьовані урядовою комісією, передадуть до правоохоронних органів, які продовжують слідчі дії, щоб встановити винних у цій страшній трагедії",- підкреслив Уруський.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Крім того, за словами Уруського, екіпаж був недостатньо підготовлений до професійного реагування під час НС і не зміг ідентифікувати відмову техніки. Також згідно з висновками комісії були порушені правила проведення польотів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Розкрито причини авіакатастрофи Ан-26, в якій загинули 27 осіб: знайшли " крайнього"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Трагедія з Ан-26 під Харковом: названо причину загибелі 19 курсантів

Також «Знай.иа " писав, що Чорні скриньки Ан-26 розкрили правду про трагічний політ, що забрав життя курсантів під Харковом: "грубі порушення"