У місті Куп'янськ Харківської області переповнене інфекційне відділення місцевої лікарні. Через це пацієнтів розміщують у коридорі.

Про це NewsRoom розповіла місцева жителька Ірина.

У жінки діагностували двосторонню пневмонію. Коли її привезли в лікарню, з'ясувалося, що всі палати вже зайняті. Тому новоспечену пацієнтку і таких же "невдачливих" хворих розмістили в коридорі.

"Там вже було людини три. А в один день зі мною надійшло ще семеро пацієнтів. Тепер ми всі лежимо в коридорі. Тут працювала тільки одна лампочка і крапельниці нам ставили під світло ліхтариків на телефоні. Після того, як фотографії виклали, вкрутили другу лампочку. В туалет доводиться ходити в чужі палати і на нас дивляться як на "ворогів народу", - розповідає пацієнтка.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

До того ж, у відділенні йде ремонт, який приносить додаткові незручності хворим. За словами Ірини, вони не можуть спати через гучні будівельні роботи.

Також, з цієї ж лікарні фото опублікувала місцева мешканка Яна Колпакова в Facebook.

"Люди з запаленням легенів лежать в коридорах. В туалет ходять в палати до інших хворих, з освітлення одна лампа на весь коридор, щоб медсестра поставила крапельницю, хворий підсвічує моб. телефон",- написала вона.

Пізніше відеозапис з цієї ж лікарні опублікував у своєму Telegram-каналі глава ХОДА Олексій Кучер. За його словами, зараз вирішується питання про розвантаження профільних медустанов. Куди направлять пацієнтів стане відомо найближчим часом.

"Ми знаємо, що зараз ситуація в лікарнях міста Харкова та області складна. І я вже неодноразово говорив про те, що у нас не вистачає лікарів і вільних палат для пацієнтів.Наразі оперативно вирішуємо питання про розвантаження профільних лікарень та переведення хворих на COVID-19 до закладів лікування. Цим зараз займається мій профільний заступник, який знаходиться в Києві.

Відповідне рішення про те, в які лікарні ми будемо направляти хворих, буде прийнято і озвучено найближчим часом. Подробиці пізніше",- написав чиновник.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Мер Кличко: столиця самостійно готує додаткові ліжка для хворих COVID-19

Як повідомляє портал «Знай.иа» Українцям доводиться витрачати шалені гроші на лікування, держава не може допомогти: від 2 до 15 тисяч

Також «Знай.иа " писав, що Лікування Covid-19: у МОЗ пояснили, що робити, якщо від пацієнтів вимагають гроші