У Харкові вимагають перейменувати "радянську" ковбасу.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомляє "Декомунізація.Україна".

Активісти поскаржилися Українському інституту національної пам'яті на продукцію "Харківського м'ясокомбінату", яка називається "Радянська", російською - "советкая".

В Інституті національної пам'яті скаргу розглянули і постановили декомунізувати.

"Інститут направить рекомендації вказаному підприємству щодо необхідності привести маркування у відповідність до вимог чинного законодавства"— йдеться у листі інституту, який було оприлюднено Telegram-каналом "Декомунізація. Україна".

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

При цьому в УІНП додали, що інститут не наділений повноваженнями адміністративного впливу на органи місцевого самоврядування, юридичних осіб, організації тощо.

Нагадаємо , у середу, 12 серпня, була остаточно перейменована станція Холодногірсько-заводської лінії метрополітену "Московський проспект". Тепер вона носить назву найбільшого машинобудівного заводу Харкова - "Турбоатом".

Прес-служба зазначила, що рішення про перейменування "Московського проспекту" було прийнято ще в жовтні 2019 року. На даний момент всі вивіски на вході в метро та інших інформаційних плакатах були змінені.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше На Прикарпатті знайшли "підлу зраду" серед кущів: "вони загинули від рук УПА"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Креатив українського суші-бару спровокував скажений скандал у мережі: "продають Сталіна"

Також «Знай.иа " писав, що Декомунізація на кладовищі: в Україні заборонять ховати вісників " совка"