У Харкові продовжується процес декомунізації, під “ніж” якого потрапляють нові і нові об’єкти із символікою епохи Радянського Союзу, повідомляє портал “Depo.ua” з посиланням на громадську організацію “Світанок”.

Так, черговою декомунізованою будівлею Харкова став будинок на Московському проспекті, 41, у якому знаходиться перукарня мережі Corleone. На цьому будинку був зображений “Знак якості СРСР” з відповідним написом. Тепер на місці цього символу можна побачити герб міста Харкова.

Нагадуємо, що перед комунальним підприємством “Харківський метрополітен” Інститут національної пам’яті поставив вимогу демонтувати радянську символіку, яка знаходиться на чотирьох станціях.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", окружний адміністративний суд Харкова почав провадження з повернення одного з харківських проспектів імені радянського маршала Жукова.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Також портал "Знай.uа" писав, що депутати Харківської міськради і облради Ігор Черняк і Дмитро Булах збираються через суд домогтися cкасування рішення про повернення одному з проспектів Харкова імені радянського маршала Жукова.