У Харкові люди знову вийшли на вулиці міста з вимогою перестати їх труїти. Акції проходили влітку. Тоді люди вимагали знизити кількість викидів на Харківському коксовому заводі. Однак ситуація не змінилася, тому сьогодні 9 жовтня харків'яни вийшли на чергову акцію протесту.

Вони обурилися величезною кількістю викидів заводу і погіршенням здоров'я. 9 жовтня харків'яни прийшли до прохідної заводу-забруднювача. Кілька десятків людей з плакатами вимагали знизити кількість викидів. Вони тримали в руках плакат " Люди - не щури! Припиніть нас труїти!".

Варто зазначити, що забруднення повітря в містах - не новина для України. Найбільш забрудненими і небезпечними для життя є Маріуполь, Запоріжжя і Кривий Ріг, де розташовуються металургійні заводи, що належать Рінату Ахметову. У Маріуполі і в Запоріжжі люди вже не один раз виходили на вулиці, щоб заводи-забруднювачі знизили кількість викидів.

Нагадавши, Знай повідомляв, що 24 вересня біля будівлі ХОДА харків'яни вийшли на мітинг проти діяльності коксохімічного заводу. На пікет вийшли близько 50-ти осіб. За словами організатора акції Олени Решетько, від шкідливих викидів заводу найбільше страждають жителі Новобаварського району.

Також Знай писав, що в Запоріжжі жителі знову почали скаржитися на пил у повітрі. За минулу добу було зареєстровано перевищення рівня пилу в повітрі. У Запоріжжі це одна з основних проблем, на яку всі завжди скаржаться.

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що київська влада попередила киян про те, що найближчими днями на вулицях столиці буде складно дихати через дим, смород і Смог, які прийдуть в місто від палаючих торфовищ. Причиною таких неприємностей стала суха погода і пожежі за межею міста.