За результатами дешифрування бортових самописців Ан-26, який розбився під Чугуєвом 25 вересня, повністю відновлено трагічний політ літака, а також встановлено зміст переговорів як між членами екіпажу, так і з керівництвом польотів.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив віце-прем'єр-міністр Олег Уруський, який очолює комісію з розслідування авіакатастрофи.

За його словами, розслідування підтвердило наявність грубих порушень як у виконанні польотних завдань, так і в організації польотів. А також встановлена технічна причина нештатної роботи лівого двигуна і спрацьовування датчика падіння тиску по «ІКМ» (вимірювач крутного моменту) — це сталося в результаті відмови в роботі одного з блоків системи управління двигуна.

Авіакатастрофа під Чугуєвом, скріншот: YouTube
Авіакатастрофа під Чугуєвом, скріншот: YouTube

Уруський зазначив, що Міністерство оборони має завершити власне службове розслідування 12 жовтня, після чого матеріали передадуть у військові комісаріати.

Популярні новини зараз
Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Зараз урядова комісія з розслідування причин катастрофи літака Ан-26Ш, яка сталася 25 Вересня 2020 року в Харківській області, продовжує свою роботу.
Міністерство оборони України має завершити власне службове розслідування 12 жовтня 2020 року. Після чого матеріали будуть передані до військових комісаріатів і, орієнтовно, після 15 жовтня 2020 року очікується почати процес виплат компенсацій сім'ям загиблих"— написав віце-прем'єр.

Нагадаємо, ввечері 25 вересня на Харківщині при заході на посадку в аеропорту міста Чугуєва розбився літак Ан-26 Повітряних сил Збройних сил України. На борту перебували 27 осіб: 7 членів екіпажу і 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил.

Вижити вдалося лише одному курсанту.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше На Хмельниччині попрощалися з 19-річним курсантом-льотчиком, загиблим під Чугуєвим: "знайшов своє місце серед героїв"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Мати загиблого під Харковом африканця-лейтенанта знайшла в собі сили розповісти про сина: "страшніше не буде"

Також «Знай.иа " писав, що На Львівщині поховали молоденького курсанта, який загинув під Чугуєвим: "твій політ триватиме вічно"