За вісім місяців 2020 року "Укрзалізниця" отримала лише 21% від суми, що підлягає компенсації за перевезення пасажирів пільгових категорій.

Про це повідомила пресслужба "Укрзалізниці", пише Depo.Харків .

Загалом за січень-серпень регіональні філії "Укрзалізниці" надали послуг з перевезення пасажирів пільгових категорій на понад 190 млн грн, а отримали лише 40 млн грн компенсації.

За рівнем заборгованості перед "Укрзалізницею" Харківщина посідає третє місце. Область компенсувала лише 9,8% від суми 25,8 млн грн.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Укрзалізниця вкотре наголошує, що часто в бюджетах районних рад та адміністрацій, а також міських рад та об'єднаних територіальних громад закладаються суми компенсацій, які не відповідають реальним видаткам за надання цієї послуги. Таким чином місцева влада позбавляє їх жителів можливості користуватися таким комфортним і безпечним видом транспорту, як приміські залізничні перевезення", - написали в УЗ.

Укрзалізниця, скріншот: Youtube
Укрзалізниця, скріншот: Youtube

Залізничники звернулися до органів державної влади та місцевого самоврядування з проханням при формуванні бюджетів на 2021 рік уважно поставитися до планування коштів, призначених для відшкодування за перевезення пасажирів пільгових категорій.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Перед підвищенням вартості вантажоперевезень, потрібно показати бізнесу базовий тариф, - екс-директор " Укрзалізниці"

Як повідомляє портал «Знай.иа» "Укрзалізниця" відправить харків'ян до Києва на Інтерсіті

Також «Знай.иа " писав, що Укрзалізниця припиняє "блокаду" українських міст: звідки можна буде виїхати вже з Понеділка