Харків'янин Ярослав Тарасов випадково став свідком катастрофи АН-26, яка забрала життя 26-ти людей.Він спостерігав катастрофу з власного авто, коли їхав до батьків своєї дівчини.

Саме він був серед тих, хто рятував курсанта, який почав палати. Про це пише ВВС-Україна.

Думав, що відвалилося колесо

Зустрітися із нами Ярослав Тарасов погодився одразу. Йому 21 рік, фарбує автомобілі. У день катастрофи АН-26 під Чугуєвом він був чи не єдиним свідком, який сам бачив усі події.

Ярослав їхав з Харкова в бік Чугуєва до рідних своєї дівчини. Вона сиділа у салоні поруч. Раптом над трасою почалося дивне гудіння.

"Я спочатку вирішив, що щось з автомобілем, почав пригальмовувати. Якщо б не зробив цього, то опинився би під літаком. Я, дійсно, вирішив, що відвалилося колесо. Вона (дівчина -Ред.) каже: дивись, це ж літак!" - пригадує події тієї ночі Ярослав.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Я так зрозумів, що він якось розвернувся і заходив наче на посадку".

Літак йшов надто низько. Гул, каже чоловік, мабуть, був через те, що в нього працював лише один двигун. Так припустив, бо трохи знається на техніці, а ще не раз чув, як саме летить АН-26, в його дівчини батьки живуть у Чугуєві, де розашована військова частина, а поряд - військовий аеродром.

"Таке гудіння може бути лише на останніх потужностях літака і на одному двигуні. Там їх два, - пояснює Ярослав, - в польоті він не палав. І я не впевнений, що він зачепився за щось крилом, він просто приземлився так на пузо".

Людина з полум'я

Літак впав біля траси всього за кілька десятків метрів від автівки Ярослава. І майже одразу запалав. Ще за якісь долі секунди з полум'я з'явилася людина, яка побігла навпростець від літака. Тоді майже не думав і страху не було, пригадує Ярослав.

Він одразу кинувся шукати вогнегасник по автівках, які почали зупинятися поруч, свого не було. Необхідне знайшов у водія другої машини, що зупинилася.

Тим часом поряд із чоловіком, що палав, вже були люди, марно намагалися збити полум'я ковдрою. Загасити вогонь вдалося лише за допомогою вогнегасника.

авіакатастрофа в Чугуєві, фото Нацполіції
авіакатастрофа в Чугуєві, фото Нацполіції

"Довелося зняти речі, адже вони кипіли на ньому. Як мені згодом пояснили, краще не знімати одяг, адже він знімається разом зі шкірою, та мені здається, ми б його не погасили", - розмірковує Ярослав.

Рятівники перебували надто близько до палаючого літака. Жар був нестерпним, а ще в середині постійно щось вибухало. Доводилося постійно відбігати та повертатися. Все відбувалося наче у тумані чи у стані афекту, каже свідок катастрофи.

У Ярослава та його дівчини і досі час від часу болить у грудях через гар.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Наймолодшого із загиблих на Хмельниччині курсантів поховають після ДНК-експертизи

Як повідомляє портал «Знай.uа» У катастрофі під Харковом загинув курсант з Мелітополя, місто в сльозах: "Веселий хлопець з добрими очима"

Також «Знай.uа» писав, що Рідні загиблого в авіакатастрофі під Харковом військового зворушили українців спогадами: "Олежка підкорив небо і залишився там"