Під Харковом, неподалік від міста Чугуїв, розбився військовий літак Ан-26 при заході на посадку. В ході аварії загинуло більше 20 осіб. Про подробиці події розповідають прес-служби ДСНС, губернатора Харківської області, а також українські ЗМІ.

Читайте Знай в Google News!

Повідомляється, що інцидент стався близько 20:30 у п'ятницю, 25 вересня поблизу міста Чугуїв на Харківщині. За інформацією ДСНС України, на борту було 27 осіб, включаючи екіпаж літака і курсантів Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ імені І.Кожедуба. Одного зі студентів не допустили до польоту.

На даний момент рятувальникам вдалося знайти лише 22 тіла загиблих, двом курсантам вдалося вижити – за інформацією від одного з рятувальників, вони вистрибнули з літака без парашута перед катастрофою. У одного з тих, що вижили вкрай важкий стан, стан другого оцінюють як задовільний.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Голова Харківської ОДА Олексій Кучер оголосив День жалоби 26 вересня і закликав харків'ян не проводити будь-які святкування та розважальні програми. Відомо, що загиблим було близько 18-19 років.

За словами Кучера, політ здійснювався в рамках освітньої програми.

"Було повідомлення від пілота про те, що відмовив лівий мотор ... Але є в навчаннях, спеціально відключать один з моторів, щоб орієнтуватися, для досвідченого льотчика це не критична ситуація. Що сталося потім, теж незрозуміло, буде встановлювати слідство", - говорить глава ХОДА.

Одного з постраждалих доставили в лікарню невідкладної допомоги в Харкові, стан у нього критичний. Кучер повідомив, що лікарі вже провели операцію, у нього діагностували 90% опіків тіла. Другий перебуває у військовому госпіталі в стані шоку. Його обстежують лікарі, проте за попередньою інформацією серйозних травм він не отримав.

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне розслідування за фактом аварії літака Ан-26. На даний момент рятувальники продовжують шукати тіла ще трьох людей. Слідство триває.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що під Житомиром сталася авіакатастрофа з малим літальним апаратом — дельтапланом.

Як повідомляв портал Знай.иа, в індійському місті Карипур літак авіакомпанії Air India здійснив аварійну посадку і викотився за межі смуги.

Також Знай.иа писав, що розбився літак з півтонною "білого снігу", на суму $57 млн.