Вчора ввечері, 24 вересня в будинку на вулиці Конторській, 18 в Харкові сталася пожежа в старовинному будинку, в результаті чого загинули дві людини.

Про це повідомили в пресслужбі ДСНС України.

"24 вересня о 18 год. 10 хв. у м. Харків по вул.Конторська, 18 у квартирі на другому поверсі двоповерхового житлового будинку на 8 квартир виникла пожежа, в результаті якої загинули 2 людини. 25 вересня о 01:10 пожежу ліквідовано",- повідомили у відомстві.

У пожежі, попередньо, загинула жінка близько 30 років.Пізніше, близько 22 години, в палаючому будинку знайшли ще одну жертву.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Пожежу гасили 56 рятувальників та 16 одиниць техніки ДСНС. Зараз фахівці з'ясовують причину загоряння.

Після пожежі та семи годин гасіння загоряння водою - жити в історичній будівлі не можна.

Як повідомляє харківський телеграм-канал "ВІХА", жителі згорілого восьмиквартирного будинку по вулиці Конторській зібралися біля будівлі, щоб вирішити, як діяти далі, адже на даний момент мешканці залишилися без даху над головою.

" Жителі горілого вчора будинку на Конторській думають, що робити далі...У будинку вимкнули світло, сказали всім забрати речі і з'їхати",- написано в повідомленні.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 8 років. Причина виникнення пожежі встановлюється.

Відзначимо, що будинок на Конторській, 18 відноситься до пам'яток архітектури та містобудування кінця XIX століття.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Під Києвом вогонь залишив без даху над головою десятки людей- " спалахнув на світанку"

Як повідомляє портал «Знай.иа» На Закарпатті трьох ченців витягли з палаючого монастиря

Також «Знай.иа " писав, що У Києві вогонь охопив огидну квартиру, пожежники оніміли від побаченого: "кидали прямо у вікно"