Без амбулаторії, централізованого водопостачання та газу живуть жителі сіл Шевченко та Лазарівка Волноваського району, що на Донеччині. Також тут не їздить громадський транспорт. До найближчої лікарні в об’їзд - 16 км.

Про це повідомляє "Суспільне".

У кожного селянина на подвір’ї колодязь, а піч топлять брикетами та вугіллям. Якщо потрібні ліки, то звертаються до родичів.

Секретарка Стрітенської сільської ради Олеся Соболь розповіла, що на початку медичної реформи у 2010 році будівля фельдшерського ФАПу рішенням сільської ради була передана у спільну власність ОТГ, що знаходиться в управлінні Волноваської районної ради. Після чого будівлю законсервовано.

За словами місцевої жительки села Шевченко Лідії Писковець, тепер найближча амбулаторія розташована у СМТ Донське, далі лише Волноваха або Маріуполь, автобуси з села туди не їдять. Доїхати туди можна лише авто, тому доводиться пррсити родичів і знайомих.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Без амбулаторії, централізованого водопостачання та газифікації живуть жителі сіл Шевченко та Лазарівка Волноваського району, що на Донеччині.

Geplaatst door Суспільне Донбас op Zondag 13 september 2020

Як розповіла жителька села Шевченко Лідія Писковець, їздять або селами, або в об’їзд 16 км. Автобуси з села не ходять.

Така сама ситуація у селі Лазарівка. Ліки та продукти одиноким пенсіонерам привозять родичі чи соцпрацівниця Любов Хараман. Жінка обслуговує десятьох людей.

" У Лазарівці - 2 людей, у Стрітенка - 8-х, продукти замовляють, купую та приводжу сюди", - розповідає соцпрацівниця Любов Хараман.

Замовляють продукти, які вона купляє та привозить на скутері. Бо магазин працює два рази на тиждень по годині.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Винахідлива українка побудувала будинок з улюблених "ласощів" алкоголіків - тепло і надійно

Як повідомляє портал «Знай.uа» На Волині десятки селян на мотоциклах знесли шлагбаум і прорвалися через кордон, що відбувається

Також «Знай.uа» писав, що Хто зможе купувати землю в Україні: у Зеленського розвіяли головні міфи, відео