Ситуація із захворюваністю коронавірусом на Харківщині розвивається динамічно і негативно Протягом останніх двох тижнів Харків має стабільно високий показник захворюваності на COVID-19. Якщо середня кількість хворих перетне контрольний показник в 240 випадків на 100 тисяч населення, місто може потрапити в червону зону.

Про це розповіла епідеміолог Харківського лабораторного центру Ганна Сухорукова, пише "Суспільне".

"Збільшується питома вага харків'ян серед хворих. Вчора серед 390 захворілих 347 - це жителі міста"— заявила епідеміолог.

Вчора, 17 вересня на Харківщині зафіксували новий антирекорд щодо захворюваності на добу - 390 випадків. Це найбільший показник за час пандемії коронавірусу в країні.

"За минулі два тижні показник ми відзначаємо 210 на 100 тисяч населення. А контрольним 240 на 100 тисяч. Тому, ви розумієте, що тиждень ще такого зростання - мабуть, два тижні- це забагато, і ми можемо перетнути цей поріг"— сказала Сухорукова.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Також, таким стрімким розповсюдженням коронавірусу по регіону стурбований і голова ОДА Олексій Кучер.

"Ситуація з коронавірусом динамічно розвивається і розвивається негативно. Харків в черговий раз виходить в лідери за кількістю хворих, на жаль. Ця динаміка, на жаль, має місце у всій країні",- повідомив Кучер.

Губернатор області зазначив, що сьогодні, 18 вересня відбудеться позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і, за попередніми підрахунками, Харківська область залишається в помаранчевій зоні, але ризик потрапити в червону — високий.

"Харківська область залишається в помаранчевій зоні. Нам неможливо допустити, щоб Харківська область перебувала в червоній зоні. Це економіка, соціальна напруженість",- сказав Олексій Кучер.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше В Україні за добу 3 228 нових хворих коронавірусом, 68 померло

Як повідомляє портал «Знай.иа» Медики показали, як виглядають легені пацієнта з COVID-19-дихати нічим

Також «Знай.иа " писав, що Лікар застеріг українців від" коронавірусної паніки", тільки спокій: "вмирають від раку та інсультів"