У Харкові в приміщенні Інституті загальної та невідкладної хірургії виявили півтисячі кажанів. Для того, щоб вивезти тварин із приміщення, звернулися по допомогу до харківського Центру реабілітації рукокрилих, передає «Суспільне».

Однак спроба порятунку тварин обернулася трагедією: співробітники інституту, доки чекали фахівців із тварин, помістили всіх кажанів до однієї коробки. В результаті кажани перегрілися та померли від теплового удару і задухи.

Вижити в тісній коробці вдалося лише дев’ятьом особинам. Їх передали спеціалістам, які оглянули, підгодували та випустили кажанів на волю.

За словами представника реабілітаційного центру для рукокрилих, кажани нерідко гинуть через неправильне поводження людей із ними. Якщо ви виявили в своїй оселі кажана, вдягніть рукавичку і впіймайте тваринку. Помістіть її в банку або коробку, забезпечте надходження свіжого повітря. Випускати кажана треба у сутінках, оскільки вдень для нього забагато світла. Тварина легко полетить з вашої долоні, однак, якщо це їй не вдається, можна звернутися до спеціалістів із реабілітаційного центру.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

В холодну пору року кажанів на вулицю не випускають, оскільки вони можуть замерзнути – краще віднести їх на горище.

Нагадаємо, раніше Квартиру харків'ян окупувала сотня летючих тварюк - терміново закрийте вікна

Як повідомляє портал «Знай.uа» У Києві рятують крихітне "вампірятко"

Також «Знай.uа " писав, що Квартиру харків'янки окупувала дивна істота з крильцями