У Полтавській області виявили більш небезпечну хворобу, ніж коронавірус-лихоманку Західного Нілу. Захворювання діагностували 39-річному чоловікові. У нього підвищилася температура, з'явилася ломота в суглобах і слабкість. Хворого оглянув сімейний лікар і дав направлення на госпіталізацію.

Про це повідомляє Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України.

У лабораторії Центру було виявлено антитіла до збудника даного захворювання і поставлений діагноз.

"Вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров'я методом імунофлюоресценції виявлено антитіла IgG до вірусу Західного Нілу",- йдеться в повідомленні.

Варто відзначити, що в Україні не поодинокий випадок захворювання лихоманкою Західного Нілу. Ще були виявлені хворі в Греції, Іспанії, Італії та Румунії. Всього було виявлено 122 випадки зараження, з них 10 летальних.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Крім того, в Європі були зафіксовані випадки зараження даним захворюванням тварин. В Іспанії, Італії, Франції та Португалії захворіли коні. При цьому спалахи серед інших тварин або птахів не зареєстровані.

У Центрі громадського здоров'я України заявили, що вакцини від цієї хвороби не існує, а на території України є території, на яких лихоманка Західного Нілу може поширюватися і жити в сприятливих умовах.

"Інфікована людина не заразна. Поки немає документального підтвердження випадків передачі вірусу від людини до людини за умови дотримання стандартних заходів інфекційного контролю",- зазначили в ЦГЗ.

Нагадавши, Знай писав, що на популярному курорті в Таїланді спалах небезпечної лихоманки денге. Її діагностували у десятків людей, а 90 вже померло від неї.

Також Знай повідомляв, що 10 жовтня 2019 року, стало відомо, що на Лос-Анджелес обрушилася масова епідемія тифу. Серед інфікованих вже налічується понад 50 осіб.

Нещодавно Знай передавав, що в Запоріжжі у восьми осіб діагностували смертельно небезпечну лихоманку Західного Ніла.