Сьогодні, 3 вересня, в Харківську область прилетів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков разом з першим заступником голови Нацполіції Євгеном Ковалем і першим заступником Голови ДСНС Олегом Мельчуцьким.

Про це повідомляє пресслужба МВС.

Чиновники прибули для координації сил і засобів, задіяних на ліквідації пожеж. Вони здійснять повітряний моніторинг районів, найбільш постраждалих від пожеж, а також проведуть нараду оперативного штабу.

фото: МВС
фото: МВС

За словами міністра МВС, ситуація з пожежами зараз під контролем.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Осередки пожежі в населених пунктах Гороб'ївка та Брянінівка ліквідовані, триває гасіння вогнища лісової пожежі на площі близько 100 га. на території Новомосковського лісництва відкритого вогню не спостерігається, проводиться догашування окремих осередків тління лісової підстилки та залишків деревини",- написано в повідомленні.

"Пожежа набула такого стрімкого поширення через значні пориви вітру-понад 15 м/с.навколо населених пунктів, що знаходяться в лісовому масиві, не було мінералізованих смуг. В даний час 22 домогосподарства постраждали від вогню, 33 людини були змушені покинути свої будинки"— повідомив міністр внутрішніх справ.

На место пожаров прибыл министр МВД Арсен Аваков

Geplaatst door ВЕХА op Donderdag 3 september 2020

За словами Арсена Авакова, сьогодні відбудеться засідання спеціальної комісії, на якому буде прийнято рішення про матеріальну компенсацію людям, господарства яких постраждали від пожежі.

"Господарі повністю знищених будинків отримають максимальну компенсацію - приблизно 300 тисяч гривень. Люди, які постраждали менше - отримають меншу компенсацію. На місці працюватиме спеціальна комісія, яка оцінить наслідки пожежі",- зазначив глава МВС.

Арсен Аваков зазначив, що якщо на пожежі згоріли документи, то потрібно надати їх перелік, і представник МВС разом з представником Харківської ОДА допоможуть їх відновити.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше На Донбасі потужна стихія атакувала українських захисників, стає жарко-горять сотні гектарів

Як повідомляє портал «Знай.иа» Під Харковом безстрашний тракторист врятував від вогню 20 будинків-поки пожежники збиралися

Також «Знай.иа " писав, що У Києві Елітний Taryan Towers мало не повторив сумну долю Позняків-рятувальники здивували причиною