У Харкові колонію кажанів виявили під час ремонту Інституту загальної та невідкладної хірургії ім. В. Т. Зайцева.

Про це повідомляють волотери з " Kharkiv Bat Group" , які займаються порятунком і реабілітацією кажанів.

За відомостями волонтерів, 31 серпня вранці до них зателефонували з Інституту загальної та невідкладної хірургії ім. В. т. Зайцева, що в Харкові, з проханням забрати велику групу кажанів, вже зібраних в коробку.

"Ми приїхали на місце через дві години, і були шоковані побаченим! У великій коробці в кілька шарів лежало 473 мертвих кажанів, які вже почали смердіти. Коробку виставили на вулицю і туди ще налетіли мухи. Дев'ять кажанів на поверхні коробки ще залишалися живі і були дуже зневоднені "— написано в повідомленні.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Волонтери підкреслили, що це приклад неправильного поводження з кажанами.

"Вони померли від перегріву в коробці, з якої не могли вилетіти. Знаходилися вони там занадто довго, ймовірно, що навіть були зібрані кілька днів тому. За словами охоронця, який подзвонив нам, кажанів знайшли в будівлі під час ремонту (невідомо коли саме) і робітники не знали, як нас знайти! Тому не подзвонили відразу, а тільки тоді, коли він вийшов на роботу"— зазначили активісти.

фото: Kharkiv Bat Group
фото: Kharkiv Bat Group

Дев'ять кажанів, які вижили, зараз перебувають на реабілітації в центрі. Їх довелося викупати, адже вони сильно смерділи, напоїти в кілька етапів і погодувати. У них є невеликі травми на крилах, після огляду ветеринара і одужання їх випустять на свободу.

Волонтрери настійно рекомендують в разі знахідки великої групи кажанів садити їх в кілька коробок або наволочок і відразу дзвонити фахівцям або в зоопарк, Екопарк, адже в такому випадку є величезний шанс врятувати тварин.

летюча миша, фото: Kharkiv Bat Group
летюча миша, фото: Kharkiv Bat Group

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Квартиру харків'ян окупувала сотня летючих тварюк-терміново закрийте вікна

Як повідомляє портал «Знай.иа» У Києві рятують крихітного "вампиренка"

Також «Знай.иа " писав, що Квартиру харків'янки окупувала дивна істота з крильцями